perjantai 17. elokuuta 2007

Jumalanpilkka

Jumalanpilkka on mielenkiintoinen aihe.

Jos esimerkiksi levittäisin aktiivisesti kuvaa, jossa Leonardo Da Vincin "Viimeisessä ehtoollisessa" ovatkin kasa zombeja aterialla, jotka raatelevat ja syövät Jeesusta elävältä, syyllistyisin lain mukaan jumalanpilkkaan. Hupaisaa laissa on se, että se ei itse asiassa väitä että Jumala on ; Rikoslain luvun 17 pykälän (§) 10, "Uskonrauhan rikkominen" nimittäin koskee asiaa jonka kirkko tai jokin muu uskonnollinen yhdyskunta pitää pyhänä. Tämä tarkoittaa sitä, että loukatuksi katsotaan seurakunta, kansan- tai uskonryhmittymä. Loukattuna ei siis ole juridisesti lainkaan Jumala. Näin ollen Jumalan ei tule normaalin herjauskäytännön mukaisesti tulla oikeuteen. Jumalanpilkassa ei haasteta oikeaa Jumalaa, jonka olemassaolo on hyvinkin mielipidekysymys, vaan mielikuva Jumalasta, joka kyllä on olemassa.

Ateistit yleensä vihaavat jumalanpilkkalakia. Se rajoittaa heidän mielestään sananvapautta ja eriarvoistaa ihmisiä tavalla, jossa uskonnonvapaus (johon kuuluu myös oikeus olla uskomatta) ei toteudu. Lain katsotaan myös olevan liian kristinuskokeskeinen, koska laissa on kirjoitettu Jumalan nimi isolla, jonka voidaan katsoa viittaavan nimenomaan kristinuskon jumalaan. (Minusta he tässä kohdin katsovat kyllä liikaa vain kirjainta -monessakin mielessä- eikä lain henkeä.)

Jokainen uskovainen taas paheksuu jumalanpilkkaa hieman, näkee siis jumalanpilkkalaille jotain pientä tarvetta. Hihhulit, etenkin heidän äänekkäin ryhmänsä eli kreationistit, ovat niin rajoittuneita ja heidän uskonsa on niin horjuvaa, että jos heidän heille lapsuudestaan asti oppimaansa oppia vähääkään haukkuu, kyseenalaistaa, kritisoi, tai sillä vitsailee, he vetävät kunnon pultin. Pisum sativumin siemen inhaloidaan nasaalionteloon välittömästi. Hihhulit raivoavat, jos heidän Pyhänä Pitämäänsä Asiaan liittää loukkaavia tekonimikkeitä sekä mainintoja ilmaisuista, jotka yleisessa kielenkäytössä koetaan herjaaviksi. Tälläisiä ovat esimerkiksi räikeät eritteisiin tai seksuaalisiin perversioihin sekä siveettömään käytökseen viittaavat laatusanat ja absurdit yhdyssanat. Toisin sanoen hihhuleista jumalanpilkkalaki on "must -juttu".

Jumalanpilkkalaki on minusta kummallinen.

Aloitetaan haihattelulla. Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan perustamiseen tarvitaan 20 perustajaa. Näinpä periaatteessa mikä tahansa mielipide voi muuttua melko yksinkertaisella kikalla sellaiseksi, että siihen on sovellettava jumalanpilkkalakia. Esimerkiksi jos eksentrinen porukka päättää hankkia itselleen kritiikin ulkopuolisuuden Suomessa, riittää että heitä on yli 20. Sitten he kirjaavat jonkinlaisen Pyhän Kirjan, jossa sisältönä on mm. se, että kyseisen kirkon jokaikinen jäsen on Pyhä ja heidän mielipiteensä Loukkaamaton. Nyt heidän kritisoimisensa muuttuu jumalanpilkaksi. Jos tälläinen luokittelu ei ole kiva, voidaan toki myös perustaa uskonto, joka päättää että eksentrikko nro1 (esim. Matti) on Pyhä Jumala, ja täysin kritisoinnin ulkopuolella. Kun Suomessa saa kuulua nykyisin useampaan kuin yhteen uskontokuntaan , voi eksentrikkokerhomme perustaa vaikka 30 uskontokuntaa, joiden jokaisen jäseniä heistä jokainen on. Nyt heidän kritisoimisensa voidaankin jälleen yht' äkkiä katsoa jumalanpilkaksi. Ja "Uskontoryhmän" jokaisessa uskossa yksinään on selvä samankaltaisuus Kristinuskon Jumalaan, joka "ryhmäuskonnossa" puuttuu.

Juridista estettä tälle ei ole; Pöpiä, eikö? Ainut ongelma on siinä, että "eksentrikkokerho" saa tälläiset oikeudet - kunhan vain "hulluus" antaa kestävää intoa allekirjoittaa papereita - mutta ateisteille vastaavaa ei saada. Mikä muka laitetaan ateisteille Pyhäksi Kirjaksi tai vastaavaksi? Tämän seurauksena kristityt ja eksentrikkokerhomme jäsenet saa lainsuojaa jota ateistit sen sijaan eivät voi saada. Tuntuu hemmetin epäreilulta.

Mutta kun siirrytään haihattelusta tosielämään, tilanne muuttuu vielä kummallisemmaksi. Käytännön esimerkkinä on kenties tunnetuin jumalanpilkkatapaus. Ei. En puhu sikamessiaasta. Enkä Hannu Salaman "Juhannustansseista", en edes Niilo Paasivirran "keskuudestamme poistuneesta" Jumalanpilkkasivusta. Aihe on mediamyllytystä saanut Jyllands Postenin pilakuvista alkunsa saanut Muhammad -pilakuvasto, joka nousi "julkkikseksi" kuin raketti ja sai tosi naurettavia mittasuhteita. Iranin holokaust -pilakuvakisan sentään jotenkin ymmärtää, mutta ei sitä että ensin suuttuu siitä että joku herjaa pommittajaksi ja sitten tekee pommiuhkauksia ja käy pommittamassa Ranskan kulttuurikeskusta sen takia että siellä on esitetty ne pilakuvat... Se on irrationaalisen koomista. Siis koomista samaan tapaan kuin kaikki hihhulointi; Hölmöily naurattaisi niin saatanasti, ellei se toinen olisi niin tosissaan - jolloin se alkaakin itse asiassa pelottamaan.

Suomen kannalta erikoista haloossa oli etenkin se, että normaali "jumalanpilkkasuhde" tuntui menevän täysin sekaisin. Huomasin ihmeekseni, kuinka moni "sekulaari ateisti" yht' äkkiä selitti kuinka muslimien toiminta oli jotenkin järkevää, ja moni uskovainen hörhö selitti miten "sananvapauden tulisi voittaa" ja leimasi kuvia kritisoineet "terroristeiksi tai heidän sympatisoijikseen", jotka vain haluavat kumota demokratian ja sekulaarit arvot.

Tuodakseni tämän sekavuushuomion lyödyksi läpi ajattelin ensin tehdä bannerin, jossa vaihtelisivat kristusta herjaavat kuvat, Jyllands - Postenin muhammed -pilakuvat ja Lordin naama ilman maskia. -ja katsoa sitten minkälaisia kommentteja saisin. En tietenkään silloin olisi heti kirjoittanut tätä viestiä, vaan laittanut pelkästään sen kuvan. Olisi mukavaa lukea esimerkiksi hihhulin selityksiä siitä miten siitä bannerista pitäisi poistaa zombiet Jeesusaterialla ja jättää silti ne Muhammed -kuvat julistamaan sananvapaudesta. Tai "sekulaarin ateistin" kommentointia sitä miten Muhammed pitäisi hienotunteisesti jättää pois, etten olisi natsi, mutta Jeesus jättää kuitenkin kritiikin armoille. Mutta tekijänoikeuslaki ja hienotunteisuuteni tulivat esteiksi. Eikä se max puoli vuotta linnaakaan tuntunut kovin kivalta vaihtoehdolta...

Minusta emme voi vaihtaa kantaamme jumalanpilkkaan sen mukaan, että mitä jumalaa siinä pilkataan. Joko laki pätee kaikkien uskontojen kohdalla tai sitten todella hylkäämme yhteiskuntamme sekuläärit arvot. Jumalanpilkan on oltava jumalanpilkkaa riippumatta uskonnosta, tai sitten jos jumalanpilkkalaki on pöljä, sen on oltava pöljä aina, riippumatta siitä mitä jumaluutta pilkataan.

Ymmärrän toki, että Suomalaisella on paljon enemmän syitä kritisoida kristinuskoa kuin islamia. Kun minä menen kadulle, minulla on enemmän kiusaa kristityistä fundamentalisteista ja jopa harekrishnoista, kuin islamilaisista. Islamilaisuus näkyy minulle lähinnä siten, että osa ihmisistä pukeutuu hassusti. (Ja kun itse pukeudun joskus tarkoituksella hassusti, olemme tässä asiassa vähän niinkuin perhettä.) Yksikään islamilainen ei sen sijaan ole kiusannut minua mitenkään. Toki olen tietoinen myös fundamentalistijihadmiehistä. Mutta muistutan kaikkia myös siitä, että kaikkia Islamilaisia ei voida yleistää näihin pommittajasekopäihin. Sehän on selvää, koska enemmistö kristityistäkin loukkaantuu, jos heitä rinnastaa hihhuleihin. Heitä ei saa rinnastaa väärin. Blogini ei leimaa kaikkia kristittyjä hihhuleiksi, joten olisin epäreilu, jos väittäisin että kaikki Muslimit olisivat pommimiehiä ja terroristeja. Osa heistä kuitenkin on, eikä tästäkään pitäisi vaieta. Ei edes saisi. Näistä pitää puhua, mutta tavalla jossa ei siinä sivussa leimata samaan kastiin myös niitä islamilaisia, jotka ovat "kunnon kansalaisia ja hyviä veronmaksajia".

Jumalanpilkka on minusta erittäin typerä laki. Se pitäisi poistaa. Ihmiset eivät selvästi osaa suhtautua tuohon lakiin objektiivisesti, oikein kukaan. Se hämmentää ja hämää. Ehkä siksi, että koko laki on niin järkeä vailla muutenkin..

6 kommenttia:

Pictures of muhammed cartoon contest kirjoitti...

Come on everybody: Bitte senden ihre Muhammeds Sie Please send your caricatyre pictures prophet Muhammed to this finnish caricatyre contest in Finland

Hei kaikki kristityt, esinahattomat muslimi- ja juutalaiset uskonveljet eri puolilla maailmaa, nyt on teillä krakakauloista rättipäihin tilaisuus todistaa miehuutenne osallistumalla oheiseen pilapiirroskisaan profeetta Muhammed aiheena:



We publish now first finnish caricatyre of prophet Muhammeds (piip)life and reveal prophet Muhammed`s enjoyments


Send your prophet Muhammed caricatyre pictures to this e-mail: muhammed.cartoon.contest(at)gmail.com

We put those contest pictures one by one here according to their coming into our e-mail

1) First caricatyre picture from Finland came from Seppo Lehto:



Say your comments:)


2) ... We wait more caricatyres of prophet Muhammed ;)

Main page to this "Anti prophet Muhammed Cartoon Contest" is

http://muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/

Press release from Finland 20.9.2007 Das Thema:) " Drawing contest about prophet Muhammed. Item: Prophet Muhammed and his pedofil sex with young childgirls and animals"

You can recommendate finnish patriotism and nationalism: http://www.kavkaz.fi/uutiset.html linkittämällä tuo sivusto tuttavillesi

------------------------------------------------------------------

Elviksen laulun sanoin: "Return to sender" some feedback from muslim terrorist in Libya:

------------------------------------------------------

http://lost-libyan.blogspot.com/
Saturday, September 22, 2007
Did you see this Asshole?! (pardon my french)

paahtoleipä kirjoitti...

En olek ristitty enkä muslimi tai juutalainen uskonveli. Mutta minulla on selkeä näkemys sinusta. Voit käydä ihan itse tarkistamassa.

En tokikaan vastusta jumalaa pilkkaavia kuvia, mutta olen toisaalta myös sitä mieltä, että liiallisesta priapismista seuraa väistämättä pahanlaatuinen postiitti...

Pilakuvat muhammedista vuosisataista hupia kristityille juutalaisille ja islamilaisille tosikoille. Lapsiinsekaantuva sotarikollinen profeetta esikuvana seuraajilleen kirjoitti...

Syyllistyt jumalanpilkkaan tarjoamalla spammia ;) ( sikanautaa )

kuten Mika Lahtonen Alibi-lehdestä

Kulinaristeille purtavaa olit sitten muslimi tai kristitty http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com profeetta Muhammed ja sika-kuvat jaossa

Tiedostusvälineille ja muslimeille purtavaa - Alibi-lehden päätoimittaja Mika Lahtonen kieltäytyi tekstiviestillä julkaisemasta Seppo Lehdon tekemää Muhammed pilakuvaa lauantaiaamuna 29.9.2007 "Valitettavasti ei julkaista. Mika" - viestillään.

Ohessa näette mistä Alibi-lehti ja päätoimittaja Mika Lahtonen kieltäytyivät:

Prophet Muhammed Caricatures published in Finland Profeetta Muhammedin Pilakuvat Suomessa

Prophet Muhammed Caricatures published in Finland Profeetta Muhammedin Pilakuvat Suomessa julkaistu ja julkaistaan lisää kun vaan saadaan lisää pilakuvia pedofiiliprofeetta Muhammedista Pilakuvia voitte lähettää pilakuvakilpailuun: e-mail: pilakuvat(at)gmail.com ja muslimeille: info@muslimnews.co.uk - He kiittänevät

Thursday, 27 September 2007
Profeetta Muhammedin pilakuvat Suomessa = Prophet Muhammed Caricatures in Finland. Send yours to contest e-mail: pilakuvat(at)gmail.com

Ottakaa rennosti näin Ramadanin aikana ja antakaa Profeetta Muhammedin laueta sian suoleen ;) mielikuvituksessanne

Tamperelainen ajattelija ja ihmisoikeusaktivisti islamisaatiomme ja neekeröittämisemme vastustaja Seppo Lehto Hervannan punttisalilla 23.9.2007 näyttää "Kudonnan mallia"-tyylisesti kuinka urheilu edistää ajattelua koko kansakunnan eduksi mm. maahanmuuton muuttamisella, niin että kotoutukset muutetaan kotiutuksiksi.

Laittakaa tämä profeetta Muhamed pilakuva-viesti tuttavapiirissänne kiertämään, kuten Seppo Lehto on laittanut oman verensä kiertämään punttisalilla.

Oletettavaa että tämä julkaisu laittaa kiihkomuslimeilla ja heidän yliymmärtäjillään veren kihisemään kun heille ohjaatte oheisen muhammed pilakuvan ;) - Uskon että kansakunnan on aika pysähtyä miettimään minkälaisia arvoja haluamme suosia jatkossa: Mustaa huumoria mieluummin vai mustia ruumiita kiihkoisten muslimien, neekerien ja somalien jäljiltä?


Profeetta Muhammedin pilakuvat Suomessa = Prophet Muhammed Caricatures in Finland. Send yours to contest e-mail: pilakuvat(at)gmail.com - Ohessa mallia maailmalta:) Pistäkää paremmaksi. Toivomme erityisesti valtionsyyttäjä Mika Illman ( mika.illman@om.fi) että te osallistutte tähän pilakuvakisaan

http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/

kerta toisensa jälkeen huumorintajunne on osoittautunut toistaiseksi heikonlaiseksi ja lähinnä vain neekeröintien ja ählämiväkivaltarikosten yliymmärtämiseen kansakuntamme vahingoksi, kuten yleisemminkin syyttäjä- ja tuomaritoiminnassa on otettu linjaksi.

- Profeetta Muhammediin kohdistuvan pilakuvakisan yksi motiiveista on ajaa Suomeen yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa rasistisen neekerien ja ählämien RL:n vastaisen suosinnan sijaan, sekä pitää Suomi asuttuna suomalaisten toimin ilman ilmaan ammuskelevia rättipäiden asuttamia itsemurhakoulutusleirejä.

Tervetuloa osallistumaan profeetta Muhammed pilakuvakisaan islamisaatiotamme ja kansakuntamme väkivaltaistamista vastaan

Lähettäkäämme kritiikkiä ja palautetta islamisteille oheiseen tapaan:

New muhammed prophet caricature contest in Finland - Look at the shame of Muhammed with
pig.

Muhammed pilakuvakisan vaihtoehtoinen linkki: Look at: http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

There is miss piggy and his slave master Prophet Muhammed doing something ;)

Look at carefully:

http://bp2.blogger.com/_Cq2P0ssFV0Q/RvVCaS5CZ1I/AAAAAAAAAAM/hCEUQYQTUMs/s1600-h/Propeht+Muhammed+Contest+in+Finland.JPG

Greetings from Finland to e-mail: info@muslimnews.co.uk alike in this blog and this:
http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com
--------
Suosittelemme lopuksi perehtymään Seppo Lehdon ajatuksiin paremmin mm. oheisen Kavkaz.fi 15.9.2007 poliittisyhdeiskunnalista sanomaa sisältävän videohaastattelunsa perusteella, missä sivutaan mm. Suomen Nato-jäsenyyttä, Karjalan palauttamista, sekä Tarja Halosen kgb-ja stasikytkyjä: http://video.google.com/videoplay?docid=1759446439720547347

Pj. Seppo Lehto Tampere silvottu tynkä-Suomi

paahtoleipä kirjoitti...

Epäpyhä raamatun jumala yritti torjua ongelmia isolla tulvalla. Sinä ilmeisesti pyrit samaan flood:illa. Mutta kuten raamatusta opimme, se ei toiminut lopullisena ratkaisuna ongelmiin.

Jo viestisi rakenne oli vastenmielinen. Siksi en, rehellisyyden nimissä, edes jaksanut lukea toisen viestisi sisältöä.

paahtoleipä kirjoitti...

Voi jumalauta. Minä kun luulin, että jumalanpilkkakysymys olisi nimenomaan sananvapauskysymys. Eikä tarvitsisi "mamupolitiikkaa" ottaa mukaan.

Mutta olen kyllä sitä mieltä, että ne kansanosat, jotka rupeavat tarvitsemaan jotain "erityislakia" voisivat miettiä kahdesti. Sama laki kaikille. Ja demokraattisessa Suomessa se tuskin tulee olemaan Sharia. Mutta esim. maltillisia muslimeita, niitä jotka muuttaessaan Suomeen alkavat elää Suomen Lain mukaan, vastaan minulla ei ole yhtikäs mitään. Tulkoot vaikka kaikki.

Mutta ne muut...

Tampere Tunnetuksi Vapausotamme 1918 taistelupaikkana ja kommunistisen Suomen syrjäyttämisenä itsenäisyytemme alussa kirjoitti...

Sananvapaus, jumalanpilkka ( mitä helvetin jumalanpilkkaa?) maahanmuutto kulkevat käsi kädessä

Maltillisia muslimeita ei ole edes Tuhannen ja yhden yön saduissa

Prophet Muhammed Caricatures published

http://muhammed-caricatures.blogspot.com/

Thursday, 11 October 2007

We thank finnish ladies about our new "Prophet Muhammad caricature - Vi tackar finska kvinnor om den här Muhammad hund karikatyr från Finland

A new prophet Muhammad caricature arrived to this blog to prophet Mohammad and Islam caricature contest in Finland

We thank finnish ladies about our new "Prophet Muhammad caricature - Vi tackar finska kvinnor om den här Muhammad hund karikatyre från Finland

Kiitämme suomalaista naista saamastamme "profeetta Muhammad koira" kuvasta - Uskomme että kiihkomuslimitkin runkkaavat vehkeensä verille profeettansa kuvaa katsellen ;)

Wi tänker att fanatiska muslimer runkar sina kukker när de ser den här prophet mohammad hunden

PS: Saas nähdä kelpaako tälle profeetta Muhammed / Muhammad / Mohammed - koiralle Serti vai mieluummin ihan tavallinen sianliha ruuaksi ;)?

Toimitus

- Ohessa kuva Turun ylioppilaslehdessä jurnuttavasta rasistisomalista. Asiasta lähemmin Tampere tunnetuksi blogissa http://tampere-tunnetuksi.blogspot.com :



PS:

Keskustelufoorumeilta napattu saate teille arvon Tehyn lakkoa odottavat:

"Höpö höpö kyllä valtiolla oli varaa antaa Enson osakkeensa alihintaan Storalle fuusiossa, vaikka omaisuusmassat oli 6:4:ään, niin omistus meni tasan nurinpäin.

Niin ja montako miljardia sitä Enson kautta valtio tuli yhteistä kansallisvarallisuutta tuhonneeksikaan USA:n seikkailuissa?

Ai niin ja se Sonera .. ja sen myymättäjättäminen .. ja lisärahan miljardipumppaukset siihen .. ai niin tämähän olikin ns. markkinatalous

Kyllä se on niin että oikeudenmukaisuuden nimissä sairaanhoitajien palkat voidaan hilata 3:lla alkaviksi ja leikata ns. Ryssäavustukset ja kehitysmaatalouksien diktatuurien tukeminen ymv:a.

Kyllä rahaa on. Nyt on kyse arvovalinnoista

Seppo Lehto

sairaanhoitajan puoliso"

Posted by Prophet Muhammed Caricatures