keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Vain kristinuskoa vastaan?

Kun ateistejen juttuja lueskelee, huomaa että kritiikki kohdistuu etupäässä kristinuskoon. Ainakin omien huomioitten kohdalla "Atte Perusateisti" vastustaa kristinuskoa kovaan ääneen, mutta toisaalta on erittäin suvaitsevainen islaminuskoisia ja Wiccoja kohtaan.

Tähän on varmasti monta syytä, ja syyt ovat henkilökohtaiset:
1: Ateisti voi olla saanut ikäviä kokemusia kristinuskosta. Julistajat ovat aktiivisia. Sen sijaan islamilaiset harvemmin häiritsevät, joten ateistilta nämä ikävät kokemukset puuttuvat.
2: Ateisti voi hyväksyä uskonnolle tietyn määrän liikkumatilaa. Tässä asiassa uskonnot ovat tärkeä osa moniarvoista yhteiskuntaa, paitsi jos ne saavat liian suuren aseman, jolloin ne alkavat rajoittamaan ja häiritsemään ajattelunvapautta. Kristinusko, joka on pääasiallinen, levinnyt jne. on ylittänyt soveliaan liikkumatilan, joten ateisti vastustaa sitä niin kauan, kunnes kristinuskon liikkumatila on alle sopivuuden rajan. Islaminusko taas on kuriositeetti, jolle ateisti voi sallia lisää liikkumatilaa, kunhan se pysyy alle soveliaisuuden rajan.
3: Koska uskonto edustaa yleensä oikeistolaisia arvoja, on tietty ateistejen ryhmä halukkaampi pelkästään tämän takia olla "poliittisesti vasemmalta". He vastustavat tämän vuoksi uskonnon ja oikeiston perusmallia - Amerikkaa. Näin he voivat tukea kaikkia "antiamerikkalaisia" asioita. Kuten islaminuskoa.
4: Islamin tukeminen ärsyttää kristittyjä, ja ateistit voivat syiden 1 , 2 tai 3 vuoksi haluta ärsyttää kristittyjä.

Krisinuskon vastustamiseen ja islamilaisuuden puolustamiseen. Syyt voivat olla hyviä tai huonoja, henkilöstä riippuen.

Ei kommentteja: