torstai 9. elokuuta 2007

Henkien kätkemä

Sakinan blogissa "Kirkon Penkistä Moskeijan Lattialle" oli teksti "Marokkolainen islam: jinnit hyökkää!". Se oli minusta mielenkiintoisen siltä kannalta, kuinka ulkomailla jinnit ovat hyvinkin konkreettisia. Ihmiset eivät kaada kuumaa vettä viemäriin öisin, jotta jinni ei tule tekemään pahojaan.

Tämä on Marokkolaisille ihan normaalia. Varmasti marokkolaiset ateistit kinaavat jinniopin naurettavuuden puolesta, ja heitä pidetään pelleinä.

Sakinan, joka on suomalainen islamiin kääntyjä, kykenee sen sijaan näkemään että ei ole ihan fiksua laittaa jinnejä epilepsian taakse tai vaikuttajaksi kadulla kaatumiseen. Vaikka hän tietysti myöntää jinnit yhtä todellisiksi kuin luterilainen enkelit. Tietenkin, jos Sakina näin tekisi, hän saisi valtavasti "todisteita" Jinnien todellisuudesta. Hän näkee että ei ole järkevää sanoa että "et vain osaa yhdistää vihellystä ja sitä seurannutta onnettomuutta". Tietenkin, jos näin tekisi, kävisi varmasti usein niin, että viheltämisen jälkeen kaupan kassa olisi epäkohtelias, mikä taas todistaisi että viheltäminen tuo epäonnea. (Itse noudatan ainoastaan sääntöä "älä viheltele vieraiden naisten läsnäollessa -etenkään, jos vaimokin sattuu olemaan paikalla". Sitä voi nimittäin saada korvilleen - jälkitilassa jopa kahdesti.)

Mutta voi, kuinka ovatkaan hassuja nämä Marokkolaiset! Eihän meillä Suomessa, jossa hyvä koulutus ja jossa taikauskoista ollaan päästy eroon...
Tai siis...

Jehovan Todistajat opettavat 2003 valmistuneessa kirjassa, että demonit ovat totta ja aktiivisia. Meilläkin vierailevat Jehovan Todistajat ovat kertoneet, että UFOhavainnot ja kummittelu on demonien työtä; Niillä Saatana, tuo suuri huijari, vieraannuttaa ihmisiä Jehovan Totuudesta.

Helluntaiseurakuntalaiset uskovat, että roolipelaamisen eläytyminen on itse asiassa demoneiden katseluun harjaantumista. (Kaikki kuvitelmathan nähdään, joten kuvittelu on empiiristä havainnointia? Eli ei itse asiassa ole lainkaan mitään mielikuvitusta?)

Demonit vaikuttavat, käännyttäjät voivat joskus jopa kertoa kuinka joku oli ajanut demonit pois julistustyön häiritsijästä, jonka seurauksena häiriköstä on sitten oli tullut uskova.. Emme siis ole juurikaan Marokkolaisia parempia.. Vertailu on vaikeaa.

Mutta uskotaanhan yksisarvisiinkin! (Tai siis pitäisi...)

Ei kommentteja: