maanantai 27. elokuuta 2007

Darwin, Hitler ja Luther

Natsien juutalaisvainot ovat tärkeä asia. Hihhulit kertovat niiden syyksi ateismin ja evoluution inspiraation. Vainoihin voidaan liittää seuraava lista.

*synagogues should be set on fire
*Jewish homes should be burned to the ground, the people kept in stables like horses
*they should be deprived of prayer books and Scriptures in which is found lies, curses and blasphemy
*the rabbis must be forbidden under the threat of death to engage in teaching
*Jews should be forbidden passports and not allowed to travel
*all their money and valuables of silver and gold should be confiscated and kept by the government
*let the young and strong, male and female alike, be given garden implements to work the land for food

Onko se lintu? Onko se luku Lajien Synnystä? Ei. se on Martti Lutherin "Seven-Point Plan"., joka on löydettävissä jo täälläkin tutuksi tulleesta kirjasta "Juutalaisista ja heidän valheistaan." Marttia pidetään kovasti uskovaisena ja hän eli aikana jolloin Darwinin evoluutioteoriaa ei vielä ollut. Koska Charles ei ollut vielä syntynyt. Martti teki toki muutakin, kuin vihasi juutalaisia. Paljon hyvääkin. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että hän oli Hitlerille yksi inspiraation lähde; Hänhän jopa "Mein Kampfissa" asti mainitsee Lutherin ja nimeää hänet yhdeksi suureksi saksalaiseksi sankarikseen.

Hector Avaloksen loistavassa demonstraatiossa käy esiin myös se, että Muutenkaan ateismin, evoluutikon ja eettisyyden yhdistäminen ei ole kovin vakaalla pohjalla. Uskovaiset kun ovat sortuneet aivan vastaaviin moraalittomuuksiin, "seka -avioliittojen kieltämisiin" ja "kulttuurin suhteellisuuteen". Ja kun kristittyjen perustelutapoja lähtee soveltamaan käy esimerkiksi niin että, ne syyt joilla uskovaiset antavat oikeutuksen Jumalan käskemiin ja juutalaisten suorittamiin lasten tappamisiin ovat sellaisia, joita soveltamalla aborttikin voitaisiin oikeuttaa..

Tosin on muistettava, että se, että Hitler piti Wagnerin musiikista ja mainitsee hänetkin sankarikseen, ei tarkoita että Wagner olisi erityisen natsi. Luterilaisiin ei siksi voida "mitenkään oikeutetusti" lyödä suoraan natsileimaa otsaan. Hehän voivat olla täysin erimielisiä tuosta Lutherin juutalaismielipiteistä. Luultavasti enemmistö luterilaisista ei hyväksy Lutterin ehdotelmia, eivätkä pyri seuraamaan niitä. ; Miksi pitäisi kun ne ei ole edes osa niitä teesejä, joiden pohjalle luterilaisuus rakennettiin.

Mutta sama oikeus koskee kaikkia = myös evoluutikoita. Ei se jos joku on tehnyt uskonnon nimeen pahaa, ei tarkoita että kaikki uskovaiset ovat pahoja. Eikä se jos joku tekee darwinin nimeen murhan tee evoluutikoista murhaajia eikä teoriasta väärää. Muun väittäminen olisi leimaamista. Niin uskovaisen, ateistin kuin evoluutikonkin kohdalla.

Godwinin lain mukaan "Verkossa käytävän keskustelun pitkittyessä todennäköisyys sille, että joku esittää vertauksen natsismiin tai Hitleriin, lähenee arvoa 1". Ehkä tämä johtuu siitä että olemme kaikki ihmisiä ja että seuraamme kaikki ihmisten rakentamia erilaisia oppeja. Näin kaikista opeista löytyy sama pimeä puoli, mikä ihmisistäkin. (Ja ehkä taipumus natsikortin käyttöön on yksi niistä.) Toisaalta on muistettava että olemme muutakin kuin seuraamamme oppi. (Ainakin jos asiat ovat hyvin.) Olemme yksilöitä omine mielipiteinemme : Olimmepa sitten uskovaisia tai emme.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaikisessä meistä on pimeä puoli. Ja se voi olla vompatti.

Ei kommentteja: