sunnuntai 26. elokuuta 2007

Osta ane!

Koulussa istuneet muistavat keskiajan katolisesta kirkosta anekaupan. Lutherhan ei pitänyt siitä, ja siksi anekauppaa kritisoidaan kovasti kouluissamme. Sitä opettavat jopa ne, jotka uskovat Pascalin vaakaan. Vaikka aneethan täyttävät ehdot ; Rajallisella panoksella saadaan mahdollisesti ääretön voitto. Aneen voiton odotusarvo on tasan ääretön. Anekauppaa pidetään kuitenkin yleensä pahana.

Mutta nyt meidän kaikkien tuntema Ted Haggard - joka, kuten kaikki tiedämme, on täysin heteroseksuaalinen - on keksinyt anekaupan kaltaisen menettelyn. Syynä on tietenkin se, että erottamisensa vuoksi Haggardin tulot ovat pienentyneet. ja hän tarvitsee tukea (erorahoina saamiensa 138 000$ lisäksi, luonnollisesti.) Tedin uusaneiden mainoslause on muuttunut. Ennen se oli

"Kun kolikko kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa"

kun Tedin versiossa se kuuluu:

"Any help we can get with this will be greatly appreciated and, I believe, rewarded in heaven."

Ja ennen rakennettiin kirkkoja ja annettiin paaville evästä, ja nykyään saadaan rahankerääjän pojille koulutusta. Jotenkin se vanha anesysteemi tuntui paremmalta.

Ja ennen mukana tuli vakuutus, että ane toimii.

2 kommenttia:

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Ted myös vielä omistaa ison talon (arvo $715,051), mutta "katumus" kampanjansa aikana hän tyytyy asumaan pienemmässä läävässä. Kuinka jaloa!

paahtoleipä kirjoitti...

Että "Hei köyhä! Anna rahaa, että minusta ei tule niinkuin sinusta".

Jotenkin tuosta tulee mieleen se vitsi, jossa pappi ja farmeri löysivät aarteen. Pappi sanoi "Jakakaamme tämä aarre KRISTILLISESTI". Jyväjemmari siihen "Eip kuule tuu mittää tosta. Se on jaettava TASAN!!!"