keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

HIHHULIT HOI!

Sakina nimimerkkisen Muhamettilaiseksi kääntyneen blogissa käsiteltiin tärkeää asiaa, nimittäin nimittelyä. Blogin nimi oli aiemmin suorastaan lööppimäinen "Entinen jeesustelija, nykyinen rättipää". Hän vaihtoi sen, koska eräs jeesustelija kertoi, että toisin päin "entinen rättipää, nykyinen jeesustelija" saisi rasismisyytteet niskaansa. (Kenties sen takia, että islam on niin voimakkaasti "tummaihoisten touhua", kun taas kristinusko on niin valkoisten kuin mustienkin keskuuteen levinnyt.) Sakina päätti vaihtaa tämän syystä bloginsa nimeä. Minusta hän teki oikein.

Minun on kuitenkin perusteltava vastaavasti ahkeraa "hihhuli" -sanan käyttöäni. Jota en kadu, ja jota en ole vähentämässä. Syynä ei ole herjaamisen halu tai rasismi. Sellainen tulee karsia pois. Miksi "h -sanaa" sitten esiintyy? Syitä on sopivasti kaksi. Kaksi on alkuluku. Alkuluvut ovat tärkeitä.

1: Yksinkertaisesti siksi, että en voi sanoa sanottavaani ilman että "h -sana" vilahtaa. Koska en tee sitä, mistä Dawkinsia ja Harrisia syytetään ; Heidän sanotaan leimaavan kaikki uskovaiset äärivähemmistöjen kautta (joihin heidän kritiikkinsä osuu, koska muuten heitä ei tarvitsisi syyttää väärästä yleistyksestä vaan herjauksesta). Dawkins&kumpp. kritisoivat siis fundiksia, ja yleistävät ne koskemaan kaikkia uskovaisia. Minä en missään tapauksessa vastusta uskontoa tai uskovaisia, vaan ainoastaan hihhuleita. En halua yleistää hihhuleita uskovaisiksi, enkä uskovaisi hihhuleiksi. Hihhuli -sanaa käyttämällä päinvastoin korostan että näiden välillä on eroa. Voidaan jopa sanoa, että pyrin erottamaan nämä kaksi toisistaan niin lujasti, että hihhulit eivät enää ole edes uskovaisia. Siksi en myöskään voi käyttää sanaa uskovainen silloin kun puhun hihhuleista : SE nimittäin herjaisi uskovaisia ja vääristäisi sanomani. Haluan kertoa, että vastustan vain hihhuleita ja heitäkin lähinnä siksi että he vastustavat omaa aatettani ja haluaisivat rajoittaa sitä, ja lisäksi loukkaavat minua henkilönä julistaessaan, herjaamalla minua aatteeni kautta mm. kertomalla että ansaitsen aatteeni vuoksi ikuisen kidutuksen Helvetissä täydellisen hyvän ja oikeudenmukaisuuden kaikkien lakien mukaan.

2: Kuten Penn&Teller: Bullshit!:in kiroilujaksossa kerrottiin, että Harry Houdini, joka vastusti kaikkea harhatiedettä kutsumalla sitä sanalla "Humbug", jota käytettiin vain "alatyylisessä puheessa". Houdini käytti siis sanaa, jota kansan syvät rivit käyttivät ja jota nämä ymmärsivät. Houdini ei noussut "kansan yläpuolelle", väittänyt olevansa hienostuneempi tai parempi. (Koska "Humbug" on muuttunut hyväksyttävämmäksi, valitsivat Penn&Teller sarjansa nimeksi kansanomaisemman ja raflaavamman sanan "bullshit!".) Samoin minä korostan sananvalinnallani myös aivan samaa. Toivon, että minua pidetään ihmisenä ja yksilönä, joka pitää blogiaan purkaakseen enemmän tai vähemmän oikeutettuja turhaumiaan enemmän tai vähemmän perustellen, eikä auktoriteettina.

"Hihhuli" -sana on näkynyt ja tulee näkymään blogissani jatkossakin. Jos sana tuottaa kuvotusta, suosittelen että blockkaatte blogini, eli lopetatte sen lukemisen. Minä en tunge mielipiteitäni hihhulimyönteisiin paikkoihin, edes kommentteihin, joten te kykenette saamaan pesäeron minusta. Minä en tule teille kadunkulmissa julistamaan tai herjaamaan. ; Koska minä olen ymmärtänyt mitä lause "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille"(Luuk. 6:31) tarkoittaa.

Ei kommentteja: