perjantai 17. elokuuta 2007

Kuka on GoO ja mitä Hän meiltä haluaa?

Ihmemarkkinoilla menee mukavasti. Nykyään eBayn kautta voi ostella ja myydä monenlaisia ihmeitä. Esimerkiksi pyhän paahtoleipäkoneen, joka sattumalta tuottaa pelkkiä Jeesuspaahtoleipiä - joita voit sitten myydä eBayssa. On olemassa myös verkkosivu, jolla on ohje melko vakuuttavien jeesuspaahtoleipien väärentämiseen. Saattaa kuulostaa oudolta, kunnes kuulee että eräskin nainen sai 1500$ öljyläikästä, joka hänestä on vain jännän näköinen tahra, mutta joka hihhuleista näytti Jeesukselta.

Oh Jesus Christ!

Tosin tahra näyttää minusta enemmän Che Guevaralta, mutta se ei varmasti menisi niin hyvin kaupaksi. Uskonnollinen mieli kun toimii siten, että Che -tahra on vain sattuma, Jeesustahra taas ei voi olla sattuma, vaan sen on oltava "Viesti". Che -tahra ei todista että Che elää ja on noussut kuolleista, muta Jeesustahra onkin aivan eri asia. (Kristityille hihhuleille myös Allahkalat ovat sattumia, jotka eivät todista mitään profeetta Muhammedin sanomisista.) Amerikoissa on taloudellisesti kannattavampaa nähdä tahrassa Jeesus ja korostaa sitä, että muutkin näkisivät Jeesuksen.(Aivan kaikessa Jeesusta ei kuitenkaan kannata nähdä.)

Ja nyt nyt Felicia Teske on tosiaan myymässä munakoisoa, jonka leikkauspinnassa lukee hänen mielestään "God". Minun mielestäni siinä lukee "GoO" (~"tahma" englanniksi). Muut ovat olleet sitä mieltä, että piirakassa lukee "gid", joka voi tarkoittaa madonmunien aikaansaamaa aivosairautta tai sitten "Gender Identity Disorderia". Siinä on nähty myös muita tekstejä - ja on jopa esitetty, että se olisi vain kuvattu väärinpäin, ja että kuva olisikin itse asiassa anatominen eikä lainkaan kirjoitusta.. Mutta ne eivät tokikaan ole yhtä myyviä, Kuin "GôD". Kävipä mäihä, että Jumala kommunikoi englannin kielellä.

Ihmettelen silti miten ihmiset, joiden mielestä se todella on jumalallinen viesti, ja jotka puheissaan viittaavat siihen kuinka heidän läheisensä on kuollut vastikään (niinkuin sillä olisi asian kanssa todellista merkitystä) voivat myydä viestin muille. Itse hellisin sitä aarteenani. Jos siis uskoisin tuollaiseen huuhailuun.

Tosin minunkin mieleni saattaisi tietysti muuttua, jos se sattuisikin muuttumaan "osaksi popkulttuuria", ja saisin siitä vaatimattomat 28 000$

Ei kommentteja: