tiistai 23. lokakuuta 2007

Nytpä taipuu vanha ja nuori.

Amerikoissa nuoret ovat yhä kriittisempiä kristinuskoa kohtaan. Kyse ei ole pelkästä iän tuomasta uhmasta, koska he ovat kristillisvastaisempia kuin mitä heidän iässään olevat ihmiset olivat 10 vuotta sitten.

Havaittiin myös, että uskovaistenkin suhtautumistavat olivat muuttuneet. Vanhemmissa sukupolvissa kristityt helpommin vain ohittivat ulkopuolisten kritiikin. Mutta nuoremmat kristityt olivat enemmän tietoisia ja huolestuneita "eikristittyjen" ajatuksista. Syyksi mainittiin se, että he ovat enemmän tekemisissä eikristittyjen kanssa. Ja että heidän elämäänsä vaikuttaa voimakkaammin se negatiivinen imago, joka kristinuskolla on.

Suomessa samanlaista muutosta on ilmassa. Kirkkokin on huolestunut, mutta Se ei taida olla mitään hirveän uutta.

Itse olen melko varma siitä, että nimenomaan käkättävät Julkiuskovat ovat lisänneet ongelmaa. Kun he ovat käyneet taistoon esimerkiksi evoluutiota vastaan, he ovat itse asiassa sanoneet että evoluutio ja usko ovat keskenään ristiriidassa. Tämä tietenkin johtaa seuraamuksiin. (Ja se ei taida olla "tieteen uudistuminen", vaan se että jotkut laskevat yhteen että "usko ja evoluutio ovat keskenään ristiriitaiset"+"evoluutio on hyvin perusteltu".)

Ei kommentteja: