sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Tiedesota ja budjettisota

Clinton on ilmoittanut vastustavansa "War on Scienceä". (Se Clinton "joka ei koskaan koskenutkaan siihen harjoittelijaan". Eli ei se "Bill", eli laskupoika aka. matikkapoika, jonka tekemiset olivat naisten huulilla. Vaan Hillary, tämän vaimo.) Hän kertoo että hänen tavoitteenaan on suojata tiede politiikalta.

Hän on muun muassa sanonut;

“When science is politicized, it is worse than wrong, - It is dangerous — dangerous for our democracy.”

Eikä ihme, koska jos tiede muuttuu poliittiseksi peliksi, se lakkaa olemasta totuuden etsintää, se muuttuu käsipystyynäänestykseksi ja massojen miellyttämiseksi. Ja toisaalta jos tiede alkaa määrittämään moraalia, ei ihmisyhteisön mielipiteellä tälle ole mitään painoarvoa. Ja ainakin Kiila -dokumentin tavoitteissa molemmat askeleet toteutuvat; Ensin tietty kristillinen maailmankuva ängetään tieteeseen, sitten tuhotaan vastustajien valta, ja seuraavaksi tuon saavutuksen avulla muutetaan yhteiskuntarakennetta kristillisemmäksi.

Eli ymmärrän täysin miten Hillary on keksinyt tuon asian. Ja olen jopa samaa mieltä.

Tosin Mr. Diaz, joka ei ole Hillaryn ystävä, on huomauttanut, että Hillary on itse muokannut laskelmia -eli vääristänyt tiedeosuutta- jotka koskivat Hillaryn tavoitteiden rahanjakoa.

"Hillary Clinton says she will bring integrity to science, but on the campaign trail she manipulates basic mathematics in her attempts to explain how she will pay for hundreds of billions of dollars in new spending"

Ei kommentteja: