maanantai 22. lokakuuta 2007

Kerää koko sarja!

Amerikan lelumarkkinoilla näyttää olevan kaupan kummallisia tuotteita. Uskovaisille on kaupan esimerkiksi värikäs, puhuva figuuri, action hahmo, joka puhuu pattereiden voimalla. Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei! Sehän on Jeesus!

Hän on tullut pelastamaan kaikki. Hänellä on myös ystäviä. Kaupan on myös puhuva Maria, uskon sanansaattaja. Ja tietenkin Nooa, Ester, Samson (terve roolihahmo lapsille) ja Daavid. Ja koska "all the saints are marching in", on mukana myös Goljat.

Kuka ihme näitä ostaa? Ateistille nämä edustavat harhauskoa. Uskovaisille pyhäinhäväistystä. (Jeesus vastusti uskonnolla kaupustelua. Esimerkiksi "Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat."~Matt 21:12) Ja tässähän Jeesusta myydään hintaan 19.90$.

Mutta näköjään tälläisellekin on markkinoita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, siitä "ateistin harhauskosta" voi olla aika montaa mieltä. Voihan sitä pitää vaikka Kalevalapaitaa päällä uskomatta sotkanmunasyntymiin ja suohonlaulajiin.

Jos sellainen Benedictus XVI -figu olisi saatavilla huokeaan hintaan, voisinhan tuollaisen ottaa takanreunaa komistamaan.

paahtoleipä kirjoitti...

Hyvä pointti. Minullakin on sellainen gooteilla suosittu Ankh -koru. Itse asiassa minulla on myös ristiketju. Kumpaakaan ei kyllä tule juurikaan käytettyä.

Mutta nuo on "figuja Raamatun kertomuksista". Kalevala ja egyptin uskot ovat "kuolleita", niihin ei käytännössä usko kukaan. Kristinusko taas on ainakin toistaiseksi elossa oleva uskonto. (Eri asia sitten on se, onko kristinuskoa 1000 vuoden kuluttua, tai mitä silloin on valtauskontona - huvittavin joskin epätodennäköinen skenaario olisi se että kaikki palvoisivat Lentävää Spagettihirviötä, koska se olisi "karannut kontrollista ja muuttunut myytiksi". Jotenkin minusta tuntuu, että me ansaitsisimme sen. Vitsi on minusta nimittäin parin vuoden ajan toistettuna "hiukkasen kulunut"...)