torstai 11. lokakuuta 2007

Ilmaston lämpeneminen hyödyttää!

Ilmaston lämpeneminen eli kasvihuoneilmiö tuo monille mieleen ikäviä asioita, kuten saastumisen ja arktisten lajien sukupuutot. Mutta on siitä paljon hyötyäkin. Suomalaisten ei tarvitse pitää villapaitoja niin paljoa. Ei enää talvipakkasia. Ainoastaan pohjanmaalaisilla on ikävyyksiä jos merenpinta nousee - mutta toisaalta he ovat sisukkaita ja sitäpaitsi tottuneita tulviin. (Jo ihan Nooan päivistä asti ovat totuttautuneet.)

Myös moni muu laji hyötyy. Kun ilmasto lämpenee, niin;
1:Aivoja syövät ameebat lisääntyvät (Ne House MD. "Euphoria" -jaksoista tutuksi tulleet.)
2:Hämähäkkilaji, joka tykkää piiloutua hansikkaisiin ja muihin. (Eivät toki tappavan vaarallisia, mutta silti kiusallisia ja voivat aikaansaada lyhyen sairaalavisiitin.)
3:Irukandji, joka on tappavan myrkyllinen meduusa, kiittää.
4:Malariasääsket levittäytyvät. (Eli hyvässä lykyssä Suomalaisten talvipakkasten aikaansaamat hytinät ja vitutus muuttuvat kesähyttysten aikaansaamiksi hytinöiksi ja vitutukseksi. Ilmastonmuutos ei siis välttämättä aikaansaa mitään "niin valtavaa" kulttuurishokkia.)
5:Lihaa syövät bakteerit. (joiden tappoprosentti on peräti 50%. Miltei yhtä kovia kuin Rambo.)

Toisaalta ihmisnäkökannasta luopuminen voisi myös olla vaihtoehto. Ihminen voisi siis kerrankin ilmastonmuutoksen kautta hylätä itsekkyytensä ja hyödyttää muita lajeja. Kerrankin. Mutta eikö ole erikoista, että jos ihminen haittaa jotain lajia, hänen toimiaan pidetään pahana, mutta jos hänen toimensa edistävät jotain lajeja, joku pitää sitäkin pahana?

Ei kommentteja: