perjantai 12. lokakuuta 2007

Hovind juttelee taas.

Jonkin aikaa sitten kerroin Kent Hovindin jutteluista Raamattua siteeraavan Jumalan kanssa. Ei siinä mitään erikoista. Kent Hovind on jutellut jälleen taivaallisten olentojen kanssa. Nyt hän keskusteli paitsi Jumalan, myös Saatanan kanssa, joka kertoi että;

"You have also dared to try to take dinosaurs away from me. I have used dinosaurs for nearly 200 years to teach billions of people that the earth is billions of years old and that God's Word is not true. Your seminar on dinosaurs strikes at the heart of my kingdom. I intend to destroy both your ministry and your reputation for good. Dinosaurs are especially effective for me to deceive children. You are taking children away from me, so I took yours away from you!"

Hovind siis vakuuttelee syyttömyyttään ja Saatana kertoo että Hovind oli liian vaarallinen evoluutio-opin, vanhan maan ja "ei ihmisten aikaan elävien" dinosaurusten kannattajille. Saatana ei pitänyt siitä että Hovind sai taakseen lapsia. (Juuri niitähän käännytetään "rationaalisesti", koska lapsilla on tietysti riittävä geologian, fysiikan ja biologian ammattitaito, ja äärimmilleen hiottu kyky erottaa sadut todellisuudesta! Tai siis...)

Erikoista Hovindin kohtaamisissa on se, että Jumala tukee Hovindia, ja poistaa epäilyksiä ja pelkoja Hovindin mielestä. Ja mitä tekee Saatana? Ei, hän ei lisää epäilyksiä ja pelkoja, vaan päinvastoin: Hänkin tukee Hovindia. Jopa Saatana suoraan kertoo Hovindille että Hovind on oikeassa kaikissa tieteellisissä väitteissään. Helppoakos Hovindin on siis pitäytyä uskossaan, kun "molemmat osapuolet" ovat hänen kanssaan jutuissa ja tukevat hänen näkemyksiään. Edes Saatana ei siis vastusta Hovindia, vaan päinvastoin kertoo tämän olevan oikeassa.. (Saatana tekee siis ihan samat virheet, kuin elokuvien suurpahikset. Puuttuu enää että Saatana sanoo lauseen "Huvitatte minua suunnattomasti, herra salainen agentti. Ikävä kyllä en voi nauttia seurastanne pidempään, sillä mutanttipiraijani ovat nälkäisiä...")

Kaikesta tästä henkimaailman tuesta huolimatta olen kuitenkin melko varma siitä, että Hovind on eräs parhaista "Pro -evoluutio" miehistä. Koska hänen juttunsa ovat olleet niin tyhmiä, että peruskoululainenkin ymmärtää. Hovind kun on muun muassa väittänyt että aurinko palaa:

"For instance, the sun is burning, of course, and it's burning an enormous amount of fuel. It's losing about 5 million tons every second. Well, if the earth is billions of years old that creates a problem, because you couldn't go back 5 billion or 20 billion years like they say with the sun constantly getting larger and larger and heavier and heavier. The sun's gravity would of course become real great and would suck the earth in. Plus the sun would be bigger and burn the earth up. It can't possibly be true that it's billions of years old."

Linkin mukaanhan Hovind on toki luopunut tästä väitteestä:

"The same thing with the shrinking sun. It's still a very valid argument, but I don't use that one anymore, because [he goes on to cite uncertainty over what's causing the sun to burn, etc, which he says gives scientists too much "wiggle room"]."

Hän on toki luopunut väitteestä. Mutta ei siksi, että se olisi väärä, vaan sen vuoksi että se antaa tiedeuskovaisille "liikaa väistelynvapautta". (Tiedemiehet siis pistävät vastaan sen sijaan että vain hyväksyisivät Hovindin voittajaksi!) Hänestä siis aurinko palaa edelleen, mutta tästä ei kannata puhua ääneen seminaareissa.

Ei kommentteja: