maanantai 15. lokakuuta 2007

VIIKKOGALLUP!

Olen laittanut blogini oikeaan reunaan, bloggaajan profiilin ja Parental Advisory -kohtien väliin, äänestyspalkit. Niissä on viikoittain vaihtuvat kysymykset. (Toivottavasti huomaatte ja jaksatte vastailla molempiin.) Niiden tulokset kasaan sitten omaan viestiin. Yleensä kysymyksiä tulee olemaan kaksi, ja ne jollain tavalla vaikuttavat yhdessä. Niissä kartoitetaan erilaisia asioita. Aloitin tietysti siitä, mitä mielipiteitä juuri tästä blogista on teille tullut. (Toki vaihtoehtoja on molemmissa vähän, vain 5 kpl. Se on äänestysten tekninen rajoite. Enempää ei saa toimimaan, vaikka "näennäisesti" useampi olisi mahdollinen. 6. ja siitä eteenpäin kuitenkin vain jäävät puuttumaan.)

Tiedän toki, että esimerkiksi mielipideasioissa tulokset eivät ole "tieteellisiä", koska otos on taatusti pienempi kuin 30. Ja otos on vinoutunut. (Toivottavasti ei sentään kovin kieroutunut..)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisit saanut laittaa tuohon pilaantumiseen lisää vaihtoehtoja. Ei oikein osu mikään.

paahtoleipä kirjoitti...

Minulla oli alunperin 1 kysely, jossa oli likimain 30 kohtaa, johon jokaiseen olisi voinut laittaa rastin(eli "kyllä/ei".)

Valitettavasti bloggerin äänestys ei toimi, jos laittaa yhtään useamman äänestyksen. Ärsyttää. Lähinnä sen takia, että vaihtoehdot "juusto" ja "SYÖ_PÄÄSI!!!" jäivät pois.

Ei osu mikään? Sillä ei sitten voi olla enää mitään. Yritin katsoa mahdollisimman "erilaisia" mutta "laaja -alaisia" ja kuitenkin "keskeisiä" vaihtoehtoja.

(Laaduntarkistus: "juusto" ja "SYÖ_PÄÄSI!" todellakin karsiutuivat. Se siitä laadusta ja itsekriittisyydestä taas..)

Anonyymi kirjoitti...

No, kommentoidaan sitten näin:
Et ole kovinkaan epälooginen etkä epäselvä. Joskus mielestäni lavertelet.
Tieteellisyys kai määritellään siitä, käyttääkö oikein lähteitä ja vetääkö niistä oikeita johtopäätöksiä. Lähdekritiikkiä voisit tietysti käyttää joskus enemmän, mutta lähteittesi valinta riippuu lähtökohdistasi ja blogisi tyylistä, joten sekin on OK.
Olet riittävän johdonmukainen. Ulkoasusta tiedän vain blogisi ulkoasun... Huumorisi on ihan siedettävää eikä asennekaan ole pahimmasta päästä.
Mikä siis minun olisi tarvinnut valita? Itse asiassa muistan jonkin kohdan laittaneeni, mutta en enää edes muista, minkä...
Tuotanko pettymyksen, kun en enempää provosoidu? Elämä on opettanut paksunahkaiseksi.
Kiva kyllä että laitat noita kyselyjä.

paahtoleipä kirjoitti...

En ole pettynyt, vaan tyytyväinen, kun et provosoidu.