torstai 25. lokakuuta 2007

Hyvä&Paha islamilainen puolue.

CITY 20/2007 -lehdessä oli sivulla 14-15 haastattelu "Kalifiksi kalifin paikalle", jossa Ari "Paska" Peltonen haastatteli Abdullah Tammea.

Listaan tähän Tammen kommentteja. Ne ovat mielestäni kertovia.

Hyvä

"Herätyskristillisistä liikkeistä tulee voimakkaita ja raivokkaita, lähes fanaattisia reaktioita muslimeja vastaan. He ovat sanoneet että eivät tietenkään rukoile arabien puolesta, vaikka olemme kaikki Jumalan luomia."

"pilapiirrokset eivät missään määrin täyttäneet niitä kohtia, jolla uskonoppineet voisivat julistaa kuolemantuomion. Katumusta ja anteeksipyyntöä pilapiirtäjiltä voi pyytää."

"Kyllä islamia pitää saada arvostella siinä missä muitakin uskontoja. Eri asia on, mikä on hyvän tavan mukaista. Muhammed -pilakuvat ovat eri asia, koska muslimit eivät harrasta ollenkaan kuvia."

"Tuomitsen WTC-iskut, mutta sitä ei vieläkään tiedetä, kuka ne teki. Iskut olivat tekijöilleen paras tapa joutua helvettiin! Itse en uskaltaisi lähteä kokeilemaan, onko tuollainen Jumalan edessä hyväksyttävää vai ei. Koraani sanoo, että älä tapa ketään tahattomasti, myös itsemurha on voimakkaasti kielletty."

"olen aina sanonut parrasta vetäjille, että siitä vaan – omapahan on partani. Kyllä maailmassa huumoria täytyy olla!"

Paha

"Meillä on oikeus puolustautua, jos jotkut haluavat tehdä pahaa uskonnollemme. Jos menet islamilaiseen valtioon herjaamaan, niin vakavassa tapauksessa sinua voi odottaa kuolemantuomio. Itse olen rauhan mies, mutta jos herjaus on todella törkeä, voin hyväksyä kuolemantuomion sanktiona."

"Joo."
(Vastaus Peltosen kysymykseen siitä onko oikein kivittää kuoliaaksi aviorikoksesta, joka on osoitettu, tutkittu ja pahaksi huomattu.)

Lisäksi haastattelussa selvisi asenteita naisten tasa -arvoon. Mies on islamissa vahvempi, se joka päättää. Tämä ei ole "epätasa-arvoa" vaan "suojelua". Ja tietenkin Tammi miehenä ja islamilaisena tietää että naiset haluavat tätä suojelua.

Ei kommentteja: