torstai 4. lokakuuta 2007

Avaruusolennoille puhuminen

Kun UFO -ihmisiä kohtaa, on tavallista että he nostavat esiin sen, kuinka avaruusolennot ovat halukkaita auttamaan. Kuinka humanoidit ovat huolissaan ekologisesta tilasta. Tämä on hyvä lähtökohta, josta voidaan jatkaa.

Mitä siis tiedämme avaruusolennoista? Okei, ne nappaavat syrjäisten alueiden hulluja, eivätkä laskeudu YK:n päätoimistoon. Mutta tähän syynä voi olla se, että maailmassa on paljon lääniä, ja YK:n päätoimisto on aika pieni. (Lataa google earth, pistä se pyörimään villisti, laita silmät kiinni, klikkaa ja zoomaa. Etsi sitten tästä pisteestä lähin asumus ja katso, mihin törmäät. Eihän avaruusvierailijoiden voida olettaa tuntevan poliittista systeemiä kovin hyvin; Etenkään, jos he seuraavat televisiota. Siellähän esitetään kaikenlaista. Eikä uutisia erota elokuvista, ellei tiedä millaista elämä maan päällä on.)

Mutta jotain me tiedämme varmasti; Jos tälläinen avaruusmies on, hänen kansallaan on valtava teknologinen osaaminen. Heidän eettisyydestään sen sijaan emme tiedä vielä mitään; Voihan olla, että he ovat saavuttaneet teknisen osaamistasonsa keskittämällä kaikki resurssinsa siihen. Tällöin heillä on toki valtavan hieno teknologia, mutta moraalifilosofia on aivan rappiolla. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme hyvin luottaa nimenomaan vierailijoiden teknologiseen osaamiseen (väistämätöntä) kuin moraalisuuteen. Pelkkä sana kosmisesta rauhasta ei vakuuta tai merkitse mitään. (Katsokaa vaikka elokuva "mars hyökkää". Siinähän on monta kohtausta, jotka perustuvat juuri siihen, että marsilaiset huutavat "tulemme rauhassa" ja ampuvat kaikki hengiltä. Ja onhan siinä se presidentin kättelykohtauskin, jossa puheen jälkeen kyynelehtivät marsilaiset kättelevät hyvän puheen pitänyttä presidenttiä ja lävistävät tämän sillä metallihärpäkkeellä.)

Jos avaruusveljemme ovat todella meitä auttamassa, voisimme pyytää heiltä nimenomaan teknologista tietoa. Voisimme esimerkiksi pyytää heiltä todistusta/kumousta Riemannin hypoteesiin. Samalla saisimme tukea sille, että tiedon lähde on autenttinen; Ihmsikunnan viisaimmat matemaatikotkaan eivät ole ratkaisseet ongelmaa, joten UFOhihhuli ei ole vain voinut copy-pastata sitä internetistä. (Toki matematiikan ratkaisun voi kuitenkin tarkistaa. Sillä todistuksen tarkistaminen on helpompaa kuin todistaminen.) Tai voisimme tehdä asiaa vielä pidemmälle; Koska avaruusolennoilla on pakosti hieno teknologia, ja he ovat huolissaan saastutuksestamme, he voisivat esimerkiksi lahjoittaa meille teknologiaa, joka saastuttaisi nykyistä paljon vähemmän. Joko piirustuksia - tai jos nämä ovat kielellä jota emme ymmärrä - he voisivat vaikka antaa meille jotain (kenties heille itselleen yksinkertaisia) tehosteita tekniikkaan, joita sitten voisimme "reverse -engineerata". Toki myös muutama vähemmän saastuttava auto tms. "ihan sellaisenaankin" olisi sentään askel oikeaan suuntaan. (Vaikka emme osaisi selvittää mikä sen toimintaperiaate on, meillä kuitenkin olisi se vähemmän saastuttava auto.)

Ja kun teknologia olisi annettu, olisi aika selvää että kyseessä olisi "kosminen rauha". Koska ihmiskunnan teknologia on kuitenkin säälittävällä tasolla UFOaluksiin verrattuna. Toisin sanoen UFO:t voisivat vain lähettää vihollisia, ja vaikka voittaisimme ne ydinohjuksillamme, emme kuitenkaan ikinä saisi tehtyä iskua "itse avaruusmiesten pääpaikkaan". Tämä tarkoittaa sitä, että häviömme olisi väistämätön; Voisimme korkeintaan torjua vihollisia. Emme koskaan tehdä hyökkäystä. (Eli pelaisimme ikäänkuin jääkiekkoa, jossa meillä olisi pelkästään maalivahti, joka saisi vain torjua. Vaikka mikä Ketterer olisi se maalivahti, ei lopputulosta olisi kovin vaikeaa arvailla.) Ja avaruusolentojen lahjat puhuisivat puolestaan paljon tehokkaammin kuin pelkät korulauseet "kosmisesta rauhasta".

Siksi avaruusolennoilta ei kannattaisi kysellä niitä asioita, joihin he yleensä antavat vastauksia (kuten "tuleeko ihmiskunnan elää kiltisti ja vähemmän saastuttavasti".) Me tiedämme niihin vastaukset itsekin. Meidän tulisi kysyä rohkeasti apua siihen, mitä asioille voisi tehdä.

Siksi aina, kun joku tästä lähtien esittää että hän kommunikoi avaruusolentojen kanssa, ja on huolissaan ympäristöstämme, kysynkin tältä juuri näitä juttuja. Ja toivon että kaikki muut tekevät saman. (Koska loppujen lopuksi; Joko kysyjä saa arvokkaita vastauksia tai UFOhihhulin naaman venymään naurun arvoisesti.)

Ei kommentteja: