tiistai 2. lokakuuta 2007

Tutkimus: Naiset seuraavat Jumalan Sanaa toimissaan miehiä enemmän.

Lehtijutut ovat kertoneet, että naiset kurittavat lapsiaan fyysisesti enemmän, kuin miehet. Huomattavaa on, että piiskaamiseen naiset ja miehet syyllistyvät yhä usein. Mutta naiset harrastavat enemmän "kevyempää väkivaltaa". Kyse ei siis ole siitä, että naiset kurittaisivat paljon kevyesti ja miehet vähemmän mutta vakavammin. Naiset siis kurittavat lapsia enemmän. "Asenteen ja puheen tasolla" naiset kuitenkin vastustavat lasten fyysistä kurittamista miehiä useammin.

Nytpä löytyi syy sille, miksi lapset annetaan useammin äidin kuin isän hoiviin. He kykenevät hoitamaan lapset paremmin ja antamaan heille terveen pohjan. Sillä Raamattu kannattaa lasten fyysistä kurittamista:

”Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa”
~Snl. 13:24


Itsekin olen selkääni saanut, ja siten kristillisen perinteen vankalle pohjalle kasvanut. Toki enemmistö kristityistä tietää, että piiskaaminen ei minusta ole erityisen hyvää ihmistä ja Jeesuksen seuraajaa tehnyt. Enemmistö heistä tietää myös, että lasten kurittaminen ei ole hyväksyttävää, eikä edes laillista. Mutta on varmasti olemassa sellainen porukka, jolle Raamattu on niin kova auktoriteetti, että sen ohjeiden seuraaminen ja noudattaminen ylittää kaiken muun. Heille tuo voisi jopa toimia perusteluna.

Mutta ehkä meidän muiden tulisi korostetusti muistaa, että vastakkain ei ole "Joko lapsi kasvatetaan pahoinpoitelyillä tai hänet jätetään heitteelle". Ainakin minun kohdallani selkäsaunan uhka teki ainostaan ovelaksi. Ja silti sain aina välistä selkääni teoista, jotka eivät olleet minun tekemiäni. Vaikka siltä saattaa tuntuakin, kunnon selkäsauna ei ratkaise ongelmia.

Ei kommentteja: