tiistai 18. joulukuuta 2007

Yleiskatsaus vai ylenkatsaus. Sinä päätät.

Meille kerrotaan, kuinka Älykäs Suunnittelu ei ole uskontoa. Meille kerrotaan, että se ei ota lainkaan kantaa siihen kuka Suunnitteluja on, eikä siihen miten hän on Suunnitellut eikä siihen mitä hänen tavoitteensa ovat.

Evoluutikoita myös usein syytetään siitä, että he sekoittavat asioita. Jos ÄS:äläinen puhuu Jumalasta, hän edustaa mielipidettä, ei ÄS:ää. Tälläinen tarkoittaa sitä, että siinä vaiheessa kun Jumala, 6000 -vuotias maa, ihmisten kanssa elävät dinosaurukset tai moraaliasiat astuvat mukaan kuvioihin, ÄS loppuu ja mielipiteet alkavat.

Minun on usein tehnyt mieli kysyä johtavilta ÄS:äläisiltä jossain julkisessa tilaisuudessa, että miksi he kiistävät olevansa kreationismia. Onko syy se, että kreationismi on huonoa tiedettä, vai ovatko syyt poliittiset. Jos kreationismi on hyvää tiedettä, mitä haittaa ÄS;älle muka voisi olla siitä että se yhdistetään siihen? Jos kyseessä taas on politiikka, eli se että ÄS:än PR:älle ja poliittisille tavoitteille (oppikirjat kouluihin tms.) olisi haitallista, jos se yhdistettäisiin kreationismiin, niin miksi he tekevät politiikkaa? Minä kun luulin että ÄS:ässä on kyse tieteestä. Sillä kreationismin ollessa kyseessä minusta näyttää kovasti siltä, että he yrittävät ratsastaa samanaikaisesti kahdella hevosella jotka kulkevat eri suuntiin. Mutta en ole tarpeeksi julkinen voidakseni kysyä tätä sopivassa tilaisuudessa. Nyt joudun vain toteamaan, että ÄS ei ole kreationismia eikä uskontoa, koska ÄS:äläiset itse niin sanovat.

Sitten pääsemme siihen katsomiseen, jota otsikossa mainostin;

Selasin intelligentdesign.fi -sivustoa. Mitä sieltä löytyy? Mitä tasapuoliselta ÄS -sivustolta pitäisi löytyä? Minusta siellä pitäisi käsitelä ÄS:ää molemmilta kanteilta. Nyt en löytänyt edes sellaista tekstiä, jossa kumottaisiin kohta kohdalta joku keskeisen tärkeä ÄS -kriittinen julkaisu. (Kuten tämä). Tämän pitäisi olla helppoa, koska käsittääkseni sivustoa pitää usea henkilö, ja he vieläpä edustavat ÄS:än Suomen huippua. Tälläiset osaisivat taatusti kumota jokaikisen kohdan, koska "darwinistit" eivät tee muuta kuin olkiukottavat ÄS:ää. Ja kun heitä on monta ja he kaikki ovat viisaita ja ymmärtäviä, viisaampia ja ymmärtävämpiä kuin tiedemaailman enemmistö, sen ei pitäisi olla lainkaan mahdoton urakkakaan.

Sellaista ei kuitenkaan löydy. Sivusto tuottaa lähinnä ÄS -julkaisuja, jotka perustuvat "voi kun näyttää monimutkaiselta" -juttuihin (kuten tässä), ja jos joku teksti vaikuttaa hieman keskimääräistä laadukkaammalta, se on poikkeuksetta käännös Amerikkalaisen ÄS:äläisen tekstistä. Ikään kuin Suomen ÄS:äläiset tarvitsisivat valmiin tekstin jotta voisivat tuottaa julistustaan. Englanninkielentaitoinen ammattikääntäjä voisi tässä tapauksessa hoitaa sivuston tehtävät mallikkaasti, paremmin kuin professori. Selvästi sivusto on tasan yhdellä linjalla. Ja että ÄS:äläiset kuitenkin ovat itse juuri niitä, jotka ensimmäisinä ovat valittamassa siitä että muut eivät ole "avomielisiä", tai "katso asioita molemmilta puolilta".

Mutta silti IntelligentDesign.fi on ehtaa, puhdasta, uskonnotonta, ÄS:ää!

Tai hetkinen. Varsinkin uusimmat sivuston tekstit käsittelevät moraaliasioita, tai ainakin darwinistien moraalittomiksi riepottamista. Kuten muistamme, tämä vaatii kriittisesti Jumalan Tahdon tietämistä. (Tai tämänkin riittäminen ei vielä itse asiassa riittäisi, jos asiaa tutkittaisiin todella avomielisesti.) Siis juuri sitä, mitä ÄS ei tee, ei suostu tietämään. Näiden määrä on vielä selvästi kasvussa.

En siis väitä että ÄS olisi kristillistä Julistamista, kreationistista uskoa tms. Väitän, että Suomesta sellaista ei kuitenkaan voi löytää. Ei ainakaan Suomen johtavien kreationistien yhteistyönä syntyneeltä sivustolta. (Eli ei pidä ihmetellä, jos evolutionistit sekoittavat ÄS:äläisten omat uskonnolliset näkemykset heidän oppiinsa kun heidän johtotähtensä eivät selvästi kykene siihen itsekään.)

Ei kommentteja: