maanantai 31. joulukuuta 2007

VOI EI!

Tuleva vuosi ei näytä alkavan hyvin. Sillä blogini mainosbanneri mainosti linkkiä, joka kertoi meille asiallista tietoa Raamatullisesta maailmanlopusta! Joka johtaa Amerikan romahtamiseen. Ah!
Se tulee tietenkin juuri ensi vuonna. Aivan kuten se sota avaruusolentoja vastaan alkoi elokuussa 2007. Elämme siis todella pelottavia aikoja.

Ei ala tämäkään huomenna alkava vuosi siis kovin hyvin. (Tätä tosin hieman helpottaa se, että eräs kovasti ennustettu maailmanloppu vuonna 2007 ei mitä ilmeisemmin toteutunutkaan. Mutta kun aina on seuraava vuosi ja uudet ennustukset, tuho on aina ihan nurkan takana.)

Asia mikä minua tietysti eniten huolettaa on se, että tuolla ennustetut maailmanloput eivät tule toteutumaan, mikä tarkoittaa että niistä puhujat ovat vääriä profeettoja! Minua huolettaa tässä tietenkin se, kuinka moni kristitty joutuu väärän profetointinsa tai väärän profeetan seuraamisen vuoksi Helvettiin! Tosin meidän täytyy toivoa mahdollisimman ripeää maailmanloppua, koska amerikkalainen sivusto on kerännyt valtavan kokoelman joka osoittaa sitä että aina joku kristitty on ennustamassa pikaista maailmanloppua. Mitä nopeammin maailmanloppu tulee, sitä vähemmän näitä vääriä profetioita ehtii tulla. Siksi suurin Armo, minkä Jumala meille voi antaa, on se, että Hän murskaa Meidät Nopeasti!

Tosin itse luotan tietysti Newtonin ennustukseen maailmanlopusta vuonna 2060. Koska hän oli viisas tiedemies, jonka luonnontieteissä esittämä malli on korvattu jo aikapäivää sitten toisella toimivammalla tieteellisellä teorialla, hänen täytyy tietysti olla oikeassa tässä asiassa! (Mutta koskaan ei voi olla varma, joten ei pidä ihmetellä jos maailmanloppu käynnistyy huomenna sillä kun pistät kahvinkeittimesi päälle! Tai kun jokin ennustettu alienarmada saapuu.)

Jos kiinnostaa alkaa varautumaan, kannattaa tietysti ottaa selvää, mitä vaihtoehtoja maailman paras tietolähde, Hikipedia, kertoo erilaisista maailmanlopusta. Myös exit mundi kertoo millä erilaisilla tavoilla universumimme ei noudatakaan "antrooppista periaatetta". Niiden esittämiin skenaarioihin kannattaa siksi varautua mitä suurimmalla huolellisuudella..

2 kommenttia:

chatiez kirjoitti...

En löydä viitettä tähän hätään, mutta Newtonin arvion pohjaksi on esitetty lähinnä kyllästymistä jokavuotiseen maailmanlopun ennustukseen ja setä haki nimenomaan "ei ole mitään syytä olettaa että maailma loppuisi ennen 2060". Vaikka mystikko herra newt olikin, uskoi myös että asiat täytyy tukea todisteilla: uskoi raamattukoodeihin ja muinaisiin viisauksiin, muttei ottanut niitä auktoriteetteina ilman todisteita. "Ottakaa nyt vähän aikaa rennosti niiden ennustustenne kanssa, edes tuonne 2060", saattoi hyvinkin olla Newtonin perimmäinen ajatus.

Uudetvuodet sinnekin!

paahtoleipä kirjoitti...

Minäkin olen kuullut tuon selityksen..