perjantai 14. joulukuuta 2007

Teinin pukeutumiskriisi

Aqsa Parvez oli juuri kuten isosiskoni oli teini-ikäisenä. Eli pukeutui kotona konservatiivisesti ja vaihtoi koulumatkalla "rankempaa päälle". Valitettavasti hän ei ollut sisareni, joka ainoastaan sai huutoja kiinni jäätyään.

Sillä hänen isänsä mielestä huivin pois jättäminen rikkoi jotain Islamin sääntöjä. Piti tämän vuoksi hieman vetää turpaan lasta. Ja lopulta surmata tämä.

Normaalisti olen kuullut että teinien hormonit jylläävät ja järjenkäyttö unohtuu. Mutta tässä tapauksessa näytti siltä että hulluus oli enemmän aikuisen puolella.

Siksi minä olen iloinen siitä että elän maassa, jossa "oikeuteni voidaan ottaa pois heti kun sille päälle tullaan". Sillä meillä on jotain oikeuksia joita voidaan ottaa pois. Kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin.

Sillä vaikka oikeutemme rajoittuisikin oikeuteemme kuluttaa, ja rahaa tähänkin on vähän, se on enemmän kuin vapaus, joka saadaan sillä että "vieraita vaikutteita", kuten mahdollisuutta käyttää tai olla käyttämättä huivia, ei kutsutakaan oikeuksiksi, vaan ne nimetään "moraalittomiksi". Eikä sellainen oikeus tietenkään voi olla mikään oikeus...

Ei kommentteja: