perjantai 28. joulukuuta 2007

Which is better: "Highway to hell" or "Stairway to heaven"?

Meihin on sisäänrakennettu "reiluusvietti", eli se että asia on avoin ja reilu ja tieteellinen heti kun molemmat asiat otetaan yhtä hyvinä vaihtoehtoina esiin. Mielestäni näin ei ole. Ja otan esiin yhden esimerkin:

Raamattu mainitsee pyhyyden tien, jonka eräät uskovat uskovat olevan konkreettinen tie USA:ssa. Sitä ei oltu tehty Raamatun aikana, joten se on selvästi Raamatun ennustus! Se pitää käsitellä tasapuolisena vaihtoehtona, koska muuten emme ole reiluja. Joko Tie on pyhä tai se ei ole!

Jotkut TieUskovaiset katsovat että tiellä rukoileminen auttaa erittäin paljon paremmin kuin muualla. Jotkut naturalistit nauravat heille. (Minullakin meinasi läikkyä kahvit. Mutta olin kohtelias ja yritin olla repeämättä kovin kovaäänisesti.)

Siksi tielle kokoontuukin rukoilijoita. Reportteri raportoi sitä, kuinka 25 kristittyä rukoili kovaäänisesti jotta aikuisviihde "näkisi valon" ja sulkeutuisi. He rukoilivat tietysti sitä, että kaikki uskovaiset kääntyisivät Jeesukseen. En ymmärrä miksi tämä on hyvä asia. Jotta se olisi hyvä asia, pitäisi nimittäin suoraan olettaa että kristinusko on jotenkin parempi kuin kaikki muut uskonnot. Joka taas sanoisi että uskonnonvapaus on moraaliton ja paha asia!

Ja tietenkin tätä tie I-35 tie Kanadasta Meksikoon parantaa myös homoseksuaalisuudesta! Henkilöt organisoivat miten voivat ylläpitää rukouksia 24/7 tien äärellä. Sillä kyseessä on näky Jumalalta, ja kaikki näkevät kun se tapahtuu!

Kun katsoo tuota videota, joka on tehty Kristillisen Julistamisen välineeksi, tosissaan, en ymmärrä miten tämä näkemys tulisi ottaa lainkaan vakavasti. Enkä usko että kyseessä on pelkkä "maailmankuvakysymys". Sillä mielestäni ihmisillä on oikeus omiin mielipiteisiin. Mutta ei omiin faktoihin.

6 kommenttia:

olematon kirjoitti...

...Ja jos faktoista puhutaan Right Wing Watch käsittelee tuota homoudesta "parantuneen" kaverin tarinaa pikkasen eri vinkkelistä.

http://www.rightwingwatch.org/2007
/12/i35_0_homosexua.html

paahtoleipä kirjoitti...

Antamasi linkin takainen juttu oli se, jota käsittelin jo aikaisemmin..

olematon kirjoitti...

Ouch! No niinpä olitkin :) Tuo postaus onkin mennyt ohi sihtini. Jyskyttävä ääni päässäni hokee, "Keskity, keskity!"

paahtoleipä kirjoitti...

No, ihan hyvä silti että toit asian esille. Koska minultakin jäi tuo yhteys varmistamatta.

En ollut ihan varma, joten jätin linkkaamatta "entiseen artikkeliin". (Kuten tapanani usein on.) Kommenttisi pakotti nousemaan laiskuuden suosta ja tarkistamaan.

PS:
Olen kirjoittanut tähän mennessä jo yli 550 artikkelia. En muista niitä jokaista itsekään. Saati sitten lukijat. Bloginlukeminen ei ole koulua.

olematon kirjoitti...

Olen kirjoittanut tähän mennessä jo yli 550 artikkelia. En muista niitä jokaista itsekään. Saati sitten lukijat. Bloginlukeminen ei ole koulua.

Seuraamistani blogeista sinun postausvauhtisi on ehdottomasti nopein ja sinulla tuntuu tekstiä riittävän.

Joskus ihmettelin miksei sivuasi löydy Blogilista.fi listoilta, mutta toisaalta täällä tuntuu aina olevan uutta luettavaa joten ehkä linkittyminen sinne on tarpeetonta.

paahtoleipä kirjoitti...

Tuollahan se olla möllöttää. Toki listaan liittyminen oli pitkällisen kieltäytymisputken vääjäämätön seuraus..

Juttua tulee sen verran kuin tulee. Yleensä 2 messua per päivä. Katsotaan jatkuuko tahti jatkossa yhtä kiivaana. Se kun riippuu siitä, mitä "mualimalla" ja "piän sisällä" tapahtuu. Jos molemmissa tai toisessa ei tapahdu, tahti ei pysy. Jos tapahtuu, jutut saattavat jopa ruuhkautua.