torstai 8. marraskuuta 2007

This video has been removed due to terms of use violation.'

Aion mediaseksikkäästi ottaa kantaa Jokelan ammuskelijaan. Hänhän mainosti olevansa ateisti ja "natural selector" (ja sturmgeist). Hän kannatti ääriliikkeitä, kuten äärioikeistoa ja äärivasemmistoa.

Luin hänen manifestinsa. Nuori mies oli päästään sekaisin. Hulluuden uhrina kuoli kahdeksan ihmistä.

Aseen hän oli saanut luvallisesti. Epäilty harrasti tarkkuusammuntaa ja hänellä oli laillinen ase. Ampujalla ei ollut rikosrekisteriä, eikä hän ole käyttäytynyt uhkaavasti aiemmin. Tosin hänellä oli sekopäistä tavaraa YouTubessa.

Etsin henkilön sivustolta myös lainaukset siitä mistä hän piti ja ei pitänyt. Listassa tummennetut ovat niitä asioita, joissa olen samaa mieltä hänen kanssaan. Laske sen jälkeen omasi, ja katso minkä luvun saat. Voit myös miettiä eri asioille painokertoimia. Esimerkiksi sitä ovatko RAP -musiikki ja mainokset tärkeämpiä kuin tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Olen kiinnostunut kuulemaan muidenkin tuloksista.

What do I hate / What I don't like?
Equality, tolerance, human rights, political correctness, hypocrisy, ignorance, enslaving religions and ideologies, antidepressants, TV soap operas & drama shows, rap -music, mass media, censorship, political populists, religious fanatics, moral majority, totalitarianism, consumerism, democracy, pacifism, state mafia, alcholohics, TV commercials, human race.

11/23

Mitä rakastan / mistä pidän?
Eksistentialismi, itsetietoisuus, vapaus,oikeus, totuus, moraali- ja yhteiskuntafilosofia, persoonallisuus- ja sosiaalipsykologia, evoluutiotiede, poliittinen epäkorrektius, aseet, ampuminen, naisten alistaminen, BDSM, tietokoneet, internet, nopea ja aggressiivinen elektroninen sekä industrial rock- ja metallimusiikki, väkivaltaiset elokuvat, FPS -tietokonepelit, sarkasmi, ironia, musta huumori, makaaberi taide, massa- ja sarjamurhaajatapaukset, luonnonkatastrofit, eugeniikka.


12/25 -> 23/48 -> Olen 47.9% samaa mieltä hänen kanssaan. Eli satunnaisesti heitetty sarja olisi todennäköisesti lähempänä. Toisaalta tuokin luku tuntuu liian pahalta. (Vaikka esimerkiksi "vapaus ja oikeus" olivat hänen suosikkejaan. Tosin tässäkin tapauksessa käy kuten Uskovaisten Fundamentalistejen Rakkauden kanssa. Ulkopuolisen on vaikeaa ellei mahdotonta tajuta että miltä kohdin se sitten oikeasti myös toteutuu..)

Tapaus oli järkyttävä. Mutta luulen että tilanne muuttuu vielä pahemmaksi. Sillä uskon, että tämä on "tietyille uskovaisille" ideologinen voitto. Syynä tulee olemaan tulkitsijasta riippuen eri asiat. Televisioväkivalta, metallimusiikki, jopa sananvapaus ja individualismi. Joku syyttää oikeistolaisuutta tai vasemmistolaisuutta. Tai aselakeja. Tai YpuTubea Osa Amerikkalaisuutta. Puhumattakaan tietysti evoluutioteoriasta ja Nietzshestä.

Olen melko varma, että syynä ei ole yksinään aselait. Tarkkuusampujia tai metsästäjiä ei ole syytä demonisoida. Samoin syyllinen ei varmasti ollut metallimusiikki, suurin osa metallimusiikin ystävistä ei käsittääkseni tapa ihmisiä. Tässäkin kohden on syytä erottaa hihhuli ja tuomita hänet julkisesti. Minä pyrin erottelemaan hihhulit ja uskovaiset toisistaan, mutta tiedän että on turhaa odottaa että vastapuoli kykenee vastaavaan.

Jos olet sitä mieltä, että Jokelan murha kertoo todellakin "Todellisista Darwinismin hedelmistä", joudut sitten päättelemään että seuraavat asiat kertovat "Kristinuskon Todellisista hedelmistä" 1,2,3 eivätkä enää pelkästään siitä että uskovainen voi olla paha ja että uskovaisuuden pahuutta on voitava arvioida, kuten tähän asti..

Minusta Jokelan ampuja oli väkivaltainen radikalistimilitantti, jonka tekoja ei tarvitse arvostaa. Evoluution kannattajana huudan: "Kadotkoon hänen geeninsä geenipoolista! Romahtakoon hänen fitnessinsä!" "Nollautukoon hänen seksuaalivalintaetunsa!" Ja uskallan sanoa tämän ilman pelkoa. KOska minulla ei ole mitään tekemistä tälläisen kanssa. Piste. Mutta Teille, jotka vielä olette sitä mieltä, että minäkin tässä blogissa ajan pahaa asiaa, ja itse asiassa salassa kannatan tuollaista Jokelan ammuskelua vastaavaa toimintaa, ehdotan että mietit kahdesti.

Suosittelen että mietitte tätä keskustelua:
*"Uskotko evoluutioon?"
-"Tottakai. Se on hyvin aseteltu teoria, jolla tiedemiesten mukaan on todisteita ja voimakas selitysvoima. Kyllä uskon että evoluutio on tapahtunut".
*"Sitten sinun täytyy uskoa että luonnonvalinta on oikein, että vahvimman laki jyrää. Sinun täytyy olla kammottava henkilö".
-"Joo. Uskotko sinä että kuolema on totta?"

Sillä tästä minusta juuri on kysymys. Jokelan ampuja ei tätä ymmärtänyt. Nyt onkin ratkaisevaa vain, että ymmärsitkö sinä?

1 YouTube ampujan videoklippeihin linkatessa. Sana "violation" on erittäin osuva.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

19/48.
Yksi analyysi asiasta omien kokemusta valossa:
http://puujalka.wordpress.com/

paahtoleipä kirjoitti...

Thanks.

Itsellä ei ole vakavaa masennustaustaa, joten kykyni empatiaan on kenties rajallinen.

Elän silti edelleen siinä käsityksessä että siinä vaiheessa kun aseella alkaa ampumaan muita, lakkaa kiinnostamasta se oliko hänellä onneton lapsuus.

Siihen asti kiinnostaa ja sillä on merkitystä. Mutta juuri sitten myös lakkaa.

paahtoleipä kirjoitti...

Hihhuleitten näkökannasta saa hienon kuvan taas..

Voin jo kuvitella, kuinka fundamentalistihihhulin pöksyt ovat ilosta kostuneet tai vähintään seisokki on tullut, kun on yhdistänyt "darwinismiin". Ovat selvästi jollain tasolla iloisia tapauksesta..

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulmamme on siis erilainen.
Toiset yrittävät miettiä, miten estää näitä juttuja tulevaisuudessa etsimällä syitä tapahtuneeseen ja yrittämällä tunnistaa mahdollisia uusia uhkaajia, ehkä myös yrittämällä auttaa heitä, jos suinkin on mahdollista.
Jälkiempatia on myöhäistä, etukäteisempatia toivon mukaan ei. En halua uskoa toivottomiin tapauksiin.
En usko masennustaustalla ja empatiakyvyllä tai sen puutteella olevan mitään tekemistä toistensa kanssa. Masentunut ei kykene tuntemaan empatiaa. Se veisi häneltä liikaa voimia.

paahtoleipä kirjoitti...

Olemme siis itse asiassa aivan samoilla jäljillä.

Jälkikäteen tapahtunut kauhistelu ja muu on jo myöhäistä. Jos empatiaa ei ole ennen löytynyt, on sen määrällä turha lesota jälkikäteen. (Iso jälkeenjäänyt kertoo tällöin vain siitä että "sitä on kun sitä on pihdattu.")

Tosin ainakin minä olen huomaavinani enemmän sitä että "jokin syyllinen" täytyy saada. Ei siinä todellisia syyllisiä olla hakemassa. Eli se, mitä katastrofien jälkeen käy aina.

Mutta toisaalta, kun on itse jo osallistunut kauhistelumyllyyn, voin vain hävetä.