lauantai 10. marraskuuta 2007

Chrono Crusade

Katsoin Chrono Crusade -animesarjan jo kesällä ja kirjoittelin siitä silloin pienen kuvauksen. Se on vain jäänyt jostain syystä pölyttymään. Mutta nyt se on toisaalta ajankohtaisempi kuin koskaan.

Sarjan ideana on se, että katolinen nunna ja hänen demoniystävänsä metsästävät demoneja. Ne ovat usein kammottavia ja ne syövät ihmisiä ja tuhoavat paikkoja. Sarjan pääpahana irvistelee pitkätukkainen hippi Aion.

Jossakin vaiheessa sarjaa paljastuu, että demoneista suurin osa onkin Jumalan alaisuudessa. Niiden tehtävänä on saattaa ihmisiä Jumalan vaikutuspiiriin. Tämä tapahtuu siten, että ne ilmestyvät pahantekijöiden läheisyyteen, josta he levittävät pelkoa ja kuolemaa. Näin ihmiset tietävät että demonit ovat todellisia, joten Jumala saa todistetta. Samalla ihmisille tulee tarve saapua Jumalan läheisyyteen; Ja muutenkin. Ja bonuksena on tietysti se, että katoliset järjestöt tarjoavat myös eksorsistejen suojaa demoneja vastaan. (Ja demonin kanssa tehdyissä sopimuksissakin tuppaa olemaan jokin "backslash", joka tuhoaa demonin kanssa sitoutuneen ihmisen.) Ja koska sarjassa eletään "kultaisia aikoja" ennen toista maailmansotaa ja ennen suurta pörssiromahdusta, ovat ihmiset onnellisia ja elämä suhteellisen helppoa. Eli ihmiset eivät tarvitse Jumalaa. Joten demoneilla on tavallista enemmän töitä.

Niiden täytyy mellastaa ja tuhota. Aion aikoo mellastamisen ja tuhoamisen lisäksi hankkia vapautta. (Hänen tavoitteenaan on muuten kirjaimellisesti "se, että taivas laskeutuu maan päälle, ja että maasta tulee taivas".) Aionin kommenttien mukaan kun katastrofi on tapahtunut ja viattomia kuollut, ihmiset joukoittain kääntyvät Jumalan puoleen. Ja kysyvät "miksi". Ja Jumala jättää vastaamatta jokaikiselle heistä.

Sarjassa Aion myös käyttää hyväkseen Rosettea, jonka stigmoja ja tämän suorittamaa muutamaa ihmeparantamista hyväksikäyttämällä hän manipuloi joukon taakseen. Tämä oli helppoa, koska San Fransisco oli juuri romahtanut Aionin ja pappien taistelun aikaansaamassa maanjäristyksessä. Nämä olivat valmiita väkivallantekoihin - ja nimenomaan Herran Jumalan nimissä.

Sarjan lopussa jää avoimeksi se, että toimiiko Aion siltikin Jumalan marionettina, sillä juuri hänen ohjauksessaan viimeinenkin Jumalan profeettojen ennuste (Joka on se kuuluisa Fatiman ennustussarja), Paavin salamurhayritys 1981, toteutuu. Ilman Aionin toimia edes toinen ennuste (toinen maailmansota) ei olisi tapahtunut. Ainonin seurauksena tapahtui lisäksi San Franciskon maanjäristys ja Musta Torstai.

Tarinan monet elementit on helppo ymmärtää. Tänään Helsingin kaduilla oli monta käännyttäjää. Jokelan ampumistapaus vaikutti siis jo parissa päivässä. Kuin korppikotkat kerääntyneenä kaikkialle sinne missä on haaskoja. Toki he voivat olla samaan tapaan "puhtaanapitolaitoksia" kuin nämä haaskaeläimet. Se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että heidän intonsa pohjaa ylemmyydentunteeseen ja tapahtuneeseen onnettomuuteen. Että haaska saa heidätkin intoihinsa. Että he tosiasiassa kuitenkin he elävät juuri kuolemasta, raadoista ja kärsimyksestä.

Pahan ongelma ei siksi näytä olevan näille haaskalinnuille mikään "ongelma". Päinvastoin, tuntuu siltä, että kyseessä on sen edellytys ja kukoistuksen lähtökohta.

Ei kommentteja: