maanantai 5. marraskuuta 2007

Rasismia

Sekulaariuteen perustuvat valtiot pyrkivät olemaan niin avomielisiä, kuin he kykenevät. Siksi tätä kokeilevat monet uskovaiset. Heillä on monenlaisia tavoitteita. He haluavat Suomeen Sharialakia, aborttikieltoa, samaa sukupuolta olevien avioliiton esteitä. Ja montaa muuta asiaa, jotka eivät koske heitä, vaan jotka heidän oma yksityinen uskontonsa pitää pahana.

Toki haluamme että täällä saa olla islamilainen. Nuoremme saavat pukeutua kummallisiin hattuihin, joten tottakai Islamilaisille naisille tulee antaa oikeus pukeutua säkkeihin. Tottakai jos jooku pitää kreationismista, hän voi opetella sitä ja julistaa sitä NetMissionissa arvon uskonveljiensä kanssa. Vaikka paikassa, jonne kaikki halukkaat voivat halutessaan tulla. (Ei sellaiseen jossa ne jotka eivät erikseen halua Saammehan me puhelinmyyjillekin bannit, joka estää heitä lainkaan soittamasta sinulle. Saman pitäisi tietysti kuulua myös tuotteeseen nimeltä uskonto.)

Emmehän me tietenkään halua estää ihmisiä, jotka iloitsevat ja juhlivat 9/11. Sehän olisi epäkunnioittavaa. Mutta toisaalta voimme rauhanomaisesti mielenosoittaa näitä ihmisiä vastaan. En minäkään voi perustaa uskontoa, joka kieltäisi kaiken uskonnollisen materiaalin jakamisen kadulla, koska se olisi epäpyhää. (Jos se olisi mahdollista, olisinko tehnyt sen jo? Tuskin, mutta joku olisi.)

Meiltä sekulaareilta odotetaan avomielisyyttä. Meidän tulee hyväksyä erilaiset kulttuurit. Ja yllätys yllätys; Me teemme sen. Teemme sen paremmin kuin kukaan. Teemme sen jopa ulkomaalaisille, jotka pakenevat maastaan jonka uskontojen kiistat ovat rikkoneet ja jotka haluavat uskontoaan harjoittaa maassamme.

Mutta emme me tee mitä tahansa. Me totaalisesti torjumme sharialain. Toki me euroopassa ennenkin torjuimme aatteita. Meillä oli inkvisiitio. Mutta sitten tulimme järkiimme ja lopetimme sen. Emme pakota pitämään ulkomaalaisia, mutta estämme natsejen toimia, jotka tähtäävät ulkomaalaisten epäsopivaan kohtelemiseen. Samoin emme halua sharialakia, koska siinä on barbaarisia juttuja. Emme halua tehdä kivitystä lailliseksi, vaikka se hyväksytään Vanhassa Testamentissa ja suomessa on juutalaisia (jos joku juutalaisista haluaisi sen ja toisi asiaa esiin).

Kulttuurillinen moniarvoisuus ei ole neuvoteltava asia. Toiset asiat ovat tärkeitä. Vapaa sana, uskonnonvapaus, oikeus mielenosoituksiin joissa ei joudu väkivallan kohteeksi ja muut vastaavat asiat eivät ole neuvoteltavia asioita. Joka loukkaantuu tästä, saa minun puolestani hyvin pysyä loukkaantuneina.

Siedämme ihmisiä jotka ensi töikseen haluaisivat poistaa sananvapauden. Siedämme ihmisiä, joiden tavoitteena on teokratia. Emme kivitä heitä. Mutta toisaalta anna heidän myöskään seurata halujaan "ajattelunvapauden" nimissä.

Ei kommentteja: