perjantai 30. marraskuuta 2007

Kuka on paras "Tosi Uskovainen"?

Ainakin kiivaimmat - ja uskon että monet muutkin - uskovaiset ovat tarkkoja moraalista. (Muiden moraalintarkkailu vain ei ole haitallista.) Kuulemme kuinka meille kerrotaan siitä, että uskovaisuus tarkoittaa parempaa moraalisempaa elämää. Koska he sanovat näin, se ei voi olla pelkkää kritiikitöntä itsetyytyväisyyttä, joka tehdään itseylpeyden ja ryhmähengen saattelemana. Sen täytyy perustua kriittiseen ja objektiiviseen analyysiin. Muutenhan kyseessä ei olisi lainkaan perusteltu näkemys.

Siispä katsomme, minkälaiset ihmiset ovat parhaita uskovaisia. Tiedämme sen siitä, että heitä ja heidän kaltaisiaan nostetaan aktiivisesti esiin. Tietynlaiset uskovaiset kantavat selvästi paljon uskottavuutta muiden kristittyjen toimesta, niin paljon että heille annetaan enemmän ääni- ja vaikutusvaltaa sekä julistustilanteita.

He ovat yleensä entisiä huumeidenkäyttäjiä ja/tai rikollisia. He ovat olleet aikaisemmin sekaantuneet spiritismiin. He ovat käyneet vankilassa ja eläneet omien sanojensa mukaan huonoa elämää. (Ainakin minua pelottaisi näiden juttujen pohjalta edes mennä "Tosi Uskovaisten" kokoontumispaikkoihin, koska ei koskaan tiedä mikä LSD -tä vedellyt tyyppi siinä vieressä istuu.)

Johon voi lisäksi kuulua sitten mitä tahansa mitä uskovaiset pitävät moraalittomana, kuten ateismin. Ateismista ja pahuudesta kääntyminen samanaikaisesti on plussaa. Sehän osoittaa paitsi sen, että henkilö on syvällisesti analysoinut molemmat puolet ja että pahuus kumpuaa ateismista. (Ja he esittävät tätä ilman sarkasmin sävyä äänessään.)

Kuka siis olisi paras uskovainen?

Luultavasti Hitler, joka olisi kaikki hirveydet tehtyään ja sodan hävittyään sanonut "minä otan Jeesuksen sydämeeni" ja liittynyt johonkin herännäislahkoon. Sen seurauksena häntä olisi kannettu riemusaatossa. Toki hän itse oikein ryöpyttäisi pahoja ja moraalittomia tekojaan julkisuudessa, mässäilisi niillä. Mutta hän olisi ollut selvästi voittaja. Hän olisi paras uskovainen.

Siksi, jos aiot olla kunnon uskovainen, sinun on ensin hankittava arvostusta. Respectiä saat vaikka eroamalla seurakunnastasi ja ampumalla minua päähän. Sitten voit katua tekoasi ja palata palvottuna sankarina takaisin seurakuntasi syleilyyn.

Tietenkin, jos sinulla ei ole luonnetta siihen, voit toki tehdä kuten kaikki muutkin, eli valehdella eli "Kertoa hyviä tarinoita". Voit siksi hyvillä mielin väittää ennen edustaneesi kaikkea sitä mitä nykyään vihaat. Tarinaasi ei tarkasteta.

Ei kommentteja: