perjantai 2. marraskuuta 2007

Typertyy kuin...

Amerikkalaisilla lapsilla ja nuorilla alkaa olemaan vaikeuksia. He ovat typerämpiä. He eivät osaa enää "entiseen tapaan" ratkaista ongelmia. Moni heistä ei osaa kirjoittaa kunnolla. Maatalouden ja demokratian käsitteetkin ovat hakusessa. Ja koska he viettävät paljon aikaa sisällä joutumatta tekemään konkreettisia juttuja, tämä ei suinkaan johdu siitä että he olisivat oppineet motorisia taitoja.

Eikä juttu ole minkään "vanhan opettajan sanan varassa". Esimerkiksi heidän maantieteen osaamisensa on National Geographicin mukaan surkeaa ja Washingtonin asukkaista jo tällä hetkellä kolmannes on lukutaidottomia.

Opettajan kommentoinnin mukaan "ignoranteista teineistä" varttuu "ignorantteja aikuisia". Jos tämä kuulostaa pahalta, niin miten pahalta kuulostaa se, että suuntaus on tästä alaspäin...

En sitten tiedä onko tässä korrelaatio Amerikan kreationismin suosion kanssa, vai sen kanssa että yhä suurempi osa ihmisistä on ateisteja.

Toisaalta Amerikka on selvästi ääripäiden maa; Akateemikot suorastaan virtaavat Amerikkaan. Luultavasti sen takia että siellä on tyyppejä jotka maksavat. Ja sen takia että kaikki muutkin neropatit joko ovat siellä tai ovat menossa sinne.

Ei kommentteja: