sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Entä jos

Kuoltuamme joudumme taivaaseen ja siellä meille näytettäisiinkin videolta meidän elämämme. Eikä tässä videossa näytettäisi pelkästään pahoja tekojamme, vaan myös ne teot, jotka Jumala oli iloksemme tarkoittanut elämään, ja jotka hylkäsimme "syntinä".

Sillä, jos elämäkin on kerran lahja, eikä siitä saisi tämän vuoksi luopua esimerkiksi itsemurhan kautta, ei tälläinen Jumalan lahjojen dumppaaminen taatusti ole hyvää toimintaa. Kun pahat teot ovat muiden lahjojen turmelemista, joka vertautuu ehkä johonkin aborttiin, tälläinen yksisilmäinen oman elämän köyhdyttäminen ja ilon kieltäminen on rinnastettavissa itsemurhaan.

Tai oikeastaan, voimme jättää sen "Entä jos":sin pois. Dumpata sen taivaan ja nauhan ja ainoastaan toimia. Se on kuin CMX:n "Minne paha haudattiin" -kappaleessa sanotaan : "Tahdon elää, tahdon kuolla, niin kuin olisi paikka tuolla, hämärätaipaleen takana tuolla, tähtien välissä mahdoton saavuttaa". Se voidaan ymmärtää kahdella tavalla.

Eikä elämän kannalta ole itse asiassa lainkaan merkitystä, kummin se on. Ateistin, joka korostaan sanoja "niin kuin" ja "mahdoton saavuttaa", ei kannata tuhota muiden ainutkertaista elämää, eikä taatusti jättää myöskään hyviä asioita ottamatta. Ja uskova, joka korostaa sanoja "paikka tuolla". Se taisi tulla jo sanotuksi.

Ei kommentteja: