perjantai 16. marraskuuta 2007

Jumalaa vastaan? Jos tarkoitatte Jumalalla Teitä, niin KYLLÄ!

Netistä löytyi aika tilanteeseen sopiva kuva. Obscured evolutionist laittoi sen foorumille. Siinä uskovaiset ihmiset vihaisesti osoittavat mieltään moni asioita vastaan. Monet vastustettavista asioista olivat ihan OK. Mutta monet niistä, kuten rock and rollin, homojen, ihmisten jotka katsovat enemmän TV:tä kuin rukoilevat, Juutalaiset jotka ovat Saatanan synagogasta, tietokonefriikkien, "party animalien", "kapinallisten naisten", ihmisten jotka puhuvat enemmän lemmikeilleen kuin Jumalalle ja mormonejen vastustaminen (kaikki nämä on napattu siitä kiihkoilijan mielenosoituskyltistä. Kyseessä ei siis ole mikään herjaus, vaan lähteistetty mielipiteiden todellinen laita.) kuulostaa jo pahasti yliampuvalta. Yksi hyvä ei oikeuta kahteen pahaan.

Jos noiden ja vastaavien kanssa eri mieltä oleminen tarkoittaa sitä, että on:
täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta, pidän sitä suositeltavana ominaisuutena, ja kannan nuo moitteet ilolla.

Sillä tiedän, että kannan moitteet korkeamman moraalin ja ihmisarvoisen elämän edestä.

Samoin kun puheen aiheeksi otetaan esimerkiksi julistaja Leo Meller, Wikipedian mukaan hän syyllistyi kirjanpito- ja rahankeräysrikoksiin. Mutta se ei ole tärkeää. (Tai on, jos puhutaan Patmos -säätiön ja Herran seuraajien moraalista, jonka pitäisi olla yliluonnollisen korkea, koska usko muuttaa ihmisen paremmaksi tavalla ja teholla johon mikään muu ei voi kyetä.) Mutta tärkeämpää on hänen tuotantonsa. Se sisältää seuraavanlaisia teoksia:

*Ufot ja maailmanloppu (1973)
*Harmagedon! viimeinen sukupolvi elää nyt (1978)
*Koska Lähi-itä räjähtää? profeetallis-strateginen katsaus 80-luvun tilanteeseen maailmankohtalojen sydänpisteessä (1980)
*Suomen kautta Israeliin profetioita Neuvostoliiton juutalaisista (1983)
*Vapaamuurarien salaiset opit (1995)
*5 minuuttia keskiyöhön miten lähellä Herran tulemus Irakin merkin jälkeen? (2003)
*Eu: peto ja sen ratsastajat - mitä ja mihin Lipponen?
*Profeetat ennustavat Venäjän hyökkäävän - koskettaako Googin sota Suomea?
*Haastavatko hopeatorvet Jumalan vuorella Googin sotaan syksyllä 2007?

Näiden katkelmien valossa Meller vaikuttaa malliesimerkiltä nimeltä mainitsemattomasta ihmistyypistä. (Minkä: Lukija saa päättää) Ja tämän saman luokituksen leimaan luonnollisesti myös hänen seuraajiinsa.

Jos "saatanallisuus", "pseudoskeptisyys", "yliskeptisyys" ja "humanistinen naturalismiin maailmankuvallinen sitoutuminen" ja "pahana ja moraalittomana ihmisenä synissä rypeminen" on sitä, ettei usko mukisematta ilmeiseen huuhaa-ainekseen, pidän sitä tavoiteltavana ominaisuutena, ja sellaiseksi kutsumista imarteluna. En vain valitettavasti mitenkään kykene ottamaan kovin vakavasti ketään, joka pitää sen paremmin Raamattua, Mormonin kirjaa, Kalevalaa, Wagnerin oopperoita tai la Fontainen faabeleita kirjaimellisena totuutena. Saatikaan, jos sekoittaa UFOja ja homojen tai tietokonefriikkien vastustamista samaan syssyyn.

Ei kommentteja: