sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Viikkogallup:Ylläpitäjän RPG -hahmo.



Tämän viikon äänestyksen tarkoituksena oli kaivella hieman siitä kuvasta, joka teillä on minusta ja tavastani blogata. Tulokset olivat minusta osuvia, mutta silti yllättäviä. Minusta tulos oli aika selvä örkkimaagi. Kummassakin äänienemmistö oli periaatteessa olemassa. Ihmettelin miksi sain niinkin vähän kääpiötä. Puolisoni taasen ihmetteli sitä, että kukaan ei äänestänyt thiefiä.

Ehkä olen kuitenkin enemmän petomaisen murahteleva örkki, kuin harmaan kiven läpi puskeva jääräpää -kääpiö. (Molempien rotujen ongelmanahan on se, että jos 2 kääpiöryhmää tai 2 örkkiryhmää kohtaa ja molemmat onnistuvat "etiquette" -taidossa, lopputuloksessa molemmat huutavat toisilleen naama punaisena.) Ja ehkä se thiefpuolenikin on enemmän sitä että "pitää tietää miten ne asiat toimivat". Muistutinkin puolisoani että "knock":kin on itse asiassa loitsu.

Lopputuloksesta sanon vain, että ei ole minusta lainkaan huonosti äänestetty. Piirsin lopputuloksesta jopa kuvan.

Mutta minkälainen sitten on örkkimaagi? Friikki sekä örkkien että maagien joukossa. Suuremman constitutionin vuoksi tällä on todennäköisesti paljon enemmän hitpointteja kuin muilla maageilla. Toisaalta matalampi intelligency vaikuttaa loitsujen tehoihin, jolloin hän myös joutuu turvautumaan "palaan" tavallista useammin.

Tämän vuoksi örkkimaagilla toisaalta on maagien sauva, mutta loitsuissa on "aggressiivisuuden makua". Katsoin että jonkinlaisen puolibrutaalin lähitaistelun ja taikuuden yhdistelmä voisi kuvata tilannetta. Samoin kuin se, että toisessa päässä käytetään suorastaan primitiivistä ja soihtumaista tulta elegantimpien vaihtoehtojen sijasta. Mutta tulikin valaisee. (Ehkä kuvastaa sitten sitä tavoitettani, joka on ehkä muotoiltavissa lausumaan "tiedon valoa sekä tunteen paloa".)

Toisaalta örkkimaagi on hieman samantapainen kuin kahden käden tappara. Toimii, mutta ei ole siisti ase. Örkkimaagi tajuaa, että pikkusormi pystyssä kumarrellen asioita laukova velhohaltija etiketteineen ja hienovireisine lauseineen (kuten Le Gotrh Im Lalaith Le Goth Ben Gûl) on vain sievistelyä. Örkkimaagi tajuaa että;

"Beauty won't help you to survive. Strength and toughness will!"



Ei kommentteja: