maanantai 12. marraskuuta 2007

Lääkärin vika!

Kentucky.com uutisoi eräästä sairaalatapauksesta. Siinä sairaala, ja sairaalan henkilökuntaa lääkäreistä hoitajiin on haastettu oikeuteen. Uhri kuoli käärmeenpuremaan.

Miten hän oli saanut sen?

Hän oli leikkinyt myrkkykäärmeellä uskonnollisessa seremoniassa. Tämä oli merkki hänen vahvasta uskostaan. (Mark. 16:17-18) Käärme oli ollut erimielinen, eikä hän ollut vakuuttunut. Tuloksena oli, minusta luonnollisesti, purema.

Uhrin versiossa lääkärit olivat vain vinoilleet eivätkä olleet antaneet oikeaa hoitoa. Lääkärien versiossa he olivat kyselleet uhrilta riittäviä tietoja, jotta voisivat antaa hoitoa juuri oikean käärmeen puremaan. Lääkärien version mukaan hoitoa oli myös annettu.

Olen kuitenkin melko varma, että myös sarkastisia kommentteja on sanottu.

Idioottikin tietää että myrkkykäärmeellä leikkiminen on hengenvaarallista, eikä siinä purtua enää Pyhä Henki auta - ellet sitten ole joku Raamatun Paavali.

Eikö noiden uskovaisten kannattaisi sen sijaan syyttää Jumalaa; Jumalan hengen vaikutuksestahan tuo käärmeenkäsittelymyrkynjuomisjae kuulemma on Raamattuun joutunut? -Tai sitten voisivat vain syyttää kuolleen heikkoa uskoa, joka ei riittänyt tähän Jumalan testiin.

Tähän asti olen ollut penseä erilaisia varoitustarroja ja kieltoja kohtaan. Tupakassa olevat varoituslaput ovat minusta turhia. Mutta Amerikoissa niillekin on varmasti tarvetta. Tosin näyttää myös siltä, että Raamattuun tulisi laittaa myös varoitustarra.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HIIIIIIIIIIIIII!
TÄmä oli paras: "Tosin näyttää myös siltä, että Raamattuun tulisi laittaa myös varoitustarra."

paahtoleipä kirjoitti...

Kypsää.

paahtoleipä kirjoitti...

Mutta minkälaisia tekstejä niissä pitäisi olla/olisi? (Nämä on hieman matkittu tupakkarasioista.)

"Etkö pääse itse irti riippuvuudesta? Mene eroakirkosta.fi"?

"Saattaa aiheuttaa todellisuustajun heikkenemistä!"?

"Käyttäminen lapsesi läheisyydessä voi aiheuttaa heille monenlaisia vaivoja"?