tiistai 4. syyskuuta 2007

Repäise pois

Raamatusta opimme, että synti on vaarallinen ja tappava asia. Jeesus muistutti vuorisaarnassa synnin vaarallisuudesta sanomalla;

"Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin."
~Matt 5:27-30


Monet ymmärtävät tämän kehotuksen eri tasiolla. Sen voimme kuitenkin havaita, että vain ani harva "kirjaimellisesti tulkitsijakaan" kuitenkaan ryhtyy silmiään ja käsiään amputoimaan. Mutta kuten aina, asia voidaan viedä yli, hihhuloinnin tasolle. Joten jotkut ottavat tämän kehoituksen "hieman toisia vakavammin".

Ja tämä seuraava EI oikeasti naurata. Minussa se herättää ainoastaan sääliä, sekä epäileviä tuntemuksia jotka liittyvät Raamatun kirjaimelliseen tulkintaan ja näiden käskyjen seuraamiseen; Seuraaminen ei tunnu rationaaliselta eikä syvällisviisaasti eettiseltä. Eräs uskovainen mies nimittäin kuohi itsensä, koska hän oli huolissaan synnistään, johon liha häntä veti. Ratkaisuyritys oli dramaattinen Ja hän totteli melko kirjaimellisesti Jeesuksen sanomaa. (Fundamentalistisraamatullinen teko kaiken kaikkiaan.) Hänen meinasi käydä köpelösti, mutta onneksi kaikki päättyi hyvin. Tosin on mahdollista, että kirurgia astuu tässä tapauksessa Saatanan viekoittelemana peliin, hyppää sutena lammasten vaatteisiin ja parantaa sen minkä veitsi on tehnyt.

Toisaalta näiden lääkäreidenkin toiminta voidaan nähdä tätä kautta Raamatullisena; Paransihan Jeesuskin vangitsijan korvan, jonka Pietari miekallaan (1d8) irti sivalsi.

Ei kommentteja: