perjantai 28. syyskuuta 2007

Katolilaisten kondomisalaliitto.

Katolinen kirkko on tullut tunnetuksi kondomienvastaisesta taistelustaan. Heitä voidaan siis pitää syyllisinä moniin seksuaalitautitapauksiin.

Jos euroopan katoliset kortsuhihhulit ärsyttävät, kuunnelkaa
Mosambikin katolisen kirkon arkkipiispaa, Maputo Archbishop Francisco Chimoioa. Hän on väittää tietävänsä, että kahdessa euroopan maassa kondomeja infektoidaan tavoitteellisesti AIDS:illa, jotta afrikkalaisista ihmisistä päästäisiin eroon. Jos afrikkalaiset eivät ole varovaisia, on hänen mukaansa tuloksena afrikkalaisten tuhoutuminen. (Jos eurooppalainen väittäisi vastaavaa afrikkalaisesta, hän olisi natsi ja rikollinen. Miksi sama ei siis koskisi myös toisin päin? Ainiin, sehän on musta ihminen, eikä ne voi olla kuin rasismin kohteita.) Hänen mukaansa AIDSongelmaa ei siis ratkaista kondomeilla, vaan sillä että ihmiset olisivat yksiavioisia, ja lapset pidättyisivät seksistä.

Toisin sanoen arkkipiispa ehdottaa katolilaita asennekasvatusta ja katolisia arvoja ratkaisuksi. Ei voi sanoa muuta kuin, että "Hyvin on näyttänyt toimivan tähän asti". (Minua lisäksi ihmetyttää se, että jos eurooppalaisten invaasiosta afrikkaan puhutaan, tulisi kiinnittää huomiota siihen mistä ihmeestä se katolinen kirkko on Afrikkaan tullut, ja minkä mantereen asukki sitä komentaa..)

16.2% Mosambikilaisista on HI+. Jotakuinkin 500 Mosambikilaista ihmistä sairastuu siihen joka päivä.

Jokainen voi miettiä, kuinka monta tuskallista HI+ kuolemaa syntyy "Chimoioan" ja hänen kaltaistensa lausuntojen kerrannaisvaikutuksista. Kannattaa kelata myös sitä onko tuollaisen asenteen seuraukset sen arvoisia, että ne tulisi "suvaitsevaisuuden nimissä" hyväksyä.

Ainakin minun mielestäni Mosambikin katolisen kirkon arkkipiispan ajama linja on yritys puolustaa moraalisuutta valehtelemalla ja välillisesti tappamalla ihmisiä. Minun mielestäni laitos, jonka sisältä löytyy tuollaista voi toimia vain kahdella tavalla ja olla eettinen ; Joko erottaa tälläiset elementit itsestään, tai lopettaa koko toimintansa.

Ei kommentteja: