lauantai 8. syyskuuta 2007

Evousko on kakkaa, osa II

Evoluution ja luomisen vastakkainasetelma on aika tunnettu. Aihetta käsittelee myös netistä löytyvä, todella erikoinen kirjoitus. Tekstin mukaan olemme sekä luotuja että kehittyneet evoluutiolla. OK. Raamatun luomiskertomus on allegoria, eikä kirjaimellinen totuus. OK. Vaikuttaa ihan hyvältä alulta, eikö vain?

Mutta jatko onkin omaa lukuaan;

"Not only is there an afterlife, there is a before life. Life is a continuum. We are spirits dipping in and out of incarnation as part of the evolutionary process. Readers should read books by regressionists such as Michael Newton, Brian Weiss, Diane Cannon and others to see the fascinating stories of not only past lives, but lives-between-lives. Plus the books on near-death-experiences by Raymond Moody and others. The evidence for life before and after death is too great to be ignored."

Tottakai elämä voidaan nähdä jatkumona, mutta tuollainen koristelu "esielämällä" ja "lives-between-lives" tekee jo kaksi huuhaaelementtiä enemmän kuin "normaaleilla hihhuleilla". Toki tämä ratkaisee kaikki evoluutio-luominen vastakkainasettelut. Tosin tässä ratkaisussa me joutuisimme nielemään jonkinlaisen reinkarnaation, menneiden elämien regression ja ruumiin ulkopuolisen tietoisuuden.

Yksinkertaisempi tapa poistaa ristiriita on joko uskoa Jumalan luoneen evoluution tai sitten ajatella, että kun maan vetovoima ei kumoa Jumalan olemassaoloa, miten evoluutiokaan sitä tekisi. Asiasta voisi vedota myös siihen, että löytyy lukuisia "älykköjä", jotka kykenevät uskomaan evoluutioon, luomiseen tai vain jompaan kumpaan samanaikaisesti, mikä minusta kertoo siitä että ne ovat toisistaan riippumattomia.

Ei kommentteja: