sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Kaikki uskovat; Ottakaa mallia!

Ethics Daily -lehdessä oli artikkeli, jonka mukaan poliittisessa pelissä on otettu "kovat käyttöön". Tukiessaan evoluutiokriittistä Mike Huckabeeta tämän poliittisessa tavoitteessa kohti presidentinpenkkiä, Drake suosittelee kirousrukouksien latelemista. Kun riittävän moni ihminen ottaisi Raamatun käteen ja taistelisi pahaa vastaan, Jumalan vihollisille tulisi vaikeampaa.

Moni voi ajatella, että tuo on epäkohteliasta hihhulointia. Se on sitäkin. Mutta ennen kaikkea se kertoo sisältää jotain erittäin tärkeää.

Jos Jumala on todellinen ja vaikutusvaltainen, ja jos rukouksilla on todella merkitystä, uskovaisten tulisi lopettaa ulkopuolinen julistaminen ja poliittinen peli. (Suomessa esim. kristilliset) Sen sijaan heidän tulisi koota rivinsä, ja kasaantua yhdessä kokoustiloihinsa Raamattu kädessä rukoilemaan muutosta. He voisivat siunata yhdessä tuumin hankkeita, joita kannattavat ja mahdollisesti Draken mallia käyttäen kirota vääräuskoisien hankkeet. (Esim. psalmilla 109) Näin näkisimme todella Jumalan mahdin ja tahdon; Koska ihminen on aina erehtyväinen, hän voisi julistamisella tehdä muutoksia kohti väärää, mutta kun rukous perustuu Jumalan tahtoon ja Pyhän Hengen mahtiin, tapahtuisi nimenomaan Jumalan tahto. Eikä kukaan ateisti voisi tämän jälkeen syyttää uskovaisia manipuloinnista tai poliittisjulistamisesta. Koska hänhän joutuisi näin tehdäkseen väittämään että kristillisissä tiloissa suljettujen ovien takana suoritetut rukoukset, joiden sisältöä ei edes vuodettaisi medialle tai huudettaisi iskulauseissa, vaikuttaisivat jotenkin päätöksiin...

Jos taas joku uskova ajattelee, että ehdotukseni on typerä, koska "Jumala ei ole mikään vastauskone", niin sanon hänelle vain, että menkööt sanomaan sen niille rukousparantajille, joiden luo tullaan oikein joukolla paranemaan.

Ei kommentteja: