torstai 27. syyskuuta 2007

Iran on hyvä maa?

Olen rehellisesti sanoen ollu välinpitämätön Iranin tilanteeseen. Olen kokenut sen vain "Irakin uudistamisena". Tosin sillä erotuksella, että olen pitänyt Saddamia olentona, jonka vallasta saattaminen oli "miltei" sodan arvoinen juttu. (Ne väärät tiedustelut ja muut asiat, ne ovatkin sitten aivan oma lukunsa.)

Kuitenkin Iranin "ihmisoikeustilanne" nousi aika selvästi esille, kun heidän pomomiehensä ("virallisesti" presidentti),
Mahmoud Ahmadinejad viraili USA:ssa juttelemassa. Hänen juttunsa sisälsivät mielestäni erittäin pöyristyttäviä väitteitä.

1: Iranissa ei kuulemma ole homoseksuaaleja. Tämä kertoo minun mielestäni siitä, että ihmisoikeuksia poljetaan. Ainakin minun mieleen tulee se, että jos jossain paikassa ei ole yhtään kristittyä, homoa, ateistia... on sille olemassa vain kaksi syytä; a) Maa on "Informaatiosotaa" harrastava "propagandamaa" eli sananvapautta rajoittava paikka. b) Maa yksinkertaisesti tappaa toisinajattelijat. Toisin sanoen toivon ainoastaan että Iranin presidentti on tyhmä ja valehteleva. (Moni näkisi varmasti tässä yhteyksiä myös vierailemansa maan johtoon tässä kohdin.. Minä en kommentoi, jätän lukijan vastuulle.) Muutoinkin kykyni uskoa maan oikeudenmukaisuuteen ja moraaliseen ylemmyyteen heikkenee huomattavasti, jos tämän maan johtaja yksiselitteisesti ilmoittaa että homouden puute olisi jonkinlainen toivottava moraalisuuden mittari.

2: Hän kiisti holokaustin. Tämä on vahva indikaattori rasismiin. Toki se vähimmillään kertoo ainoastaan siitä, että henkilö luottaa historiantutkijoiden yleiseisti torjumaan teoriaan, eli uskoo epätieteeseen. Se on toki tyhmää, mutta ei niin vaarallista. Paitsi tietenkin, jos sitä kannattaa jokin iso pamppu, kuten Iranin presidentti. (Hetkinen. Mitä minä olinkaan sanomassa. *Kelaa tekstirivejä edestakaisin.* Hmm....)

3: Hän on aikaisemmin ehdottanut Israelin pyyhkimistä olemassaolosta. (Sama kaveri, joka kertoo että Iranilaiset naiset nauttivat "maksimaalisesta vapaudesta". Hänellä täytyy olla joko todella erikoinen terminologia, tai sitten hänellä on huono tulkki...) USA:ssakin hän verkkouutisten mukaan ilmoitti että Iran ei hyväksy Israelia, koska Israelin valtio perustuu miehittämiseen, rasismiin ja naapureiden kimppuun hyökkäämiseen. (Hell.. isn't that pretty much the definition of "a country"?; Jokaisen maan historiassa on sotia, miehityksiä, naapureiden kimppuun hyökkäämistä, ja oman maan kansalaisten asettamista vastaan sodittavan kansanryhmän yläpuolelle ~ "rasismi" in broad sense.)

Ei kommentteja: