tiistai 18. maaliskuuta 2008

Uskominen on selvästi hauskaa!

Uskovaiset vetoavat melko usein järkeen. Eivätkä siihen, että heihin liittymällä saa hupsutella ja pitää hauskaa oikein kunnolla. Siksipä kaivoinkin esiin pari videota. Kristillinen ja islamilainen vakaumus on selvästi noissa videoissa iso ilon lähde.

Toki uskon ulkopuolisesta saattaa näyttää että siinä sekoillaan, mutta tosiasiassa videoiden uskovat itse tuskin kokevat niin. Tämä ei tietenkään tee toimintaa rationaaliseksi, muta toisaalta on muistettava että tuollainen hauskanpito on melko vaaratonta. Jos verrataan noiden videoiden pomppimisia esimerkiksi siihen toimintaan, mitä baareissa harjoitetaan viinan voimalla viikonloppuisin, ollaan itse asiassa ulkoisesti aika lähellä.

Tuo videon toiminta on lisäksi harmitonta. Kenties typerää, mutta harmitonta. Olen ollut huomaavinani, että typerät mutta harmittomat asiat ovat usein aika hauskoja.

Joskus tuntuu, että jospa sittenkin kääntyisi. Selvästi noilla on jotain kivaa, josta muut jää paitsi. Jos pidätte tätä herjauksena tai naurettavana, olen miltei varma että ette ole nähneet minua tanssimassa..

Sitä paitsi molemmat videot antoivat minulle eilen naurut.