sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Camelot! It's only a model.

Projekti Camelot oli Ryanin ja Kassidyn tavoite koota erilaisia salaliittoja yhteen, jotta niistä voitaisiin koostaa yhtenäine totuus.

Valitettavasti itse sivusto on ainakin toistaiseksi alhaalla, mutta kenties tulevaisuudessa tilanne muuttuu.

Esimerkkejä selatessa huomaa, että jokaikinen mahdollinen salaliitto on onnistuttu valjastamaan mukaan ties minkälaisilla aasinsilloilla. Esimerkiksi 9/11 on USA:n salaliitto, jolla haluttiin tehdä repeämiä aika-avaruusjatkumoon. Irakin sodan syynä ei olekaan öljy, vaan siellä oleva tähtiportti. Kuussa käytiin alienteknologialla, mutta osa valokuvista väärennettiin.

Minusta camelot -sivusto on aika hauska, koska siinä nojataan eräänlaiseen "henkilökohtaisuuteen", eli siihen että projektin tekijät ovat sitoutuneita tehtäväänsä henkilökohtaisella tasolla. He kulkevat paikasta toiseen tapaamaan erilaisia salaliittoteoreetikoita ja ovat jutelleet heidän kanssa rennosti ilman jäykkiä muodollisuuksia tai objektiivisuutta.

Toivottavasti sivusto saadaan auki, koska sieltä löytyy suunnilleen kaikki mahdolliset salaliitot yhdestä paikasta. Jos sinua kiinnostaa miten planeetta X liittyy Kennedyn murhaan tai illuminatiin, tai miten bigfoot suhtautuu Vatikaanin tiedustelupalveluun, tai kuinka temppeliritarit, natsien salaiset ufo-operaatiot antarktiksella ja kaikki muu vastaava liittyvät jotenkin toisiinsa, sieltä kyllä löytyy tarinoita joilla ne liitetään toisiinsa. Minusta tämä ei lisää sivun uskottavuutta, mutta huumoriarvoa kylläkin.

Eräänlaisesta pahanilkisten skeptikoiden viihdefoorumista on siis kyse.

Ei kommentteja: