keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Jos islamistit sanoisivat saman...

Israel uhkasi pistää holokaustin pystyyn Gazassa.

"The more Qassam fire intensifies and the rockets reach a longer range, they will bring upon themselves a bigger holocaust because we will use all our might to defend ourselves" sanoi Vilnai.
Normaalisti holokaustilla käsitetään natsien tekemää kansanmurhaa, jonka kohteena ovat juutalaiset. Mutta tässä suhteessa armas "desert dogmamme" on päättänyt osoittaa että se pystyy olemaan paitsi tälläisen kyseenalaisen kunnian uhri, myös tekijä. Israelin lausunto on turhautumaa Hamasiin ja muihin militantteihin ryhmiin, jotka julistavat eri uskontonsa ilosanomaa Gazasta käsin.

Israelin kannattajat ovat täsmentäneet Vilnain sanomisia.

“The minister used the Hebrew term 'shoah' which means 'catastrophe' and in this context does not refer to the 'the Shoah' - the Holocaust.”

Minusta taas väkivalta on väkivaltaa ja kansanryhmää vastaan sotiminen sitä, kutsui sitä sitten samalla tai eri nimellä. (1918 sota on sama tapahtuma, kutsui sitä kansalaissodaksi vai sisällissodaksi tai veljessodaksi. Tosin moni haluaa nimetä sodat ajaakseen poliittisia vaikutteita. Vaikka nimellä ei pitäisi olla merkitystä, vaan sen sisällöllä.) Gazassa on luvassa verta. Mutta kuten kristityt ystävämme länsimaisessa oikeistossa ovat näyttäneet, emme laske Palestiinalaisia uhreja; Tai ainakin laskemme ne eri tavalla.

Toki olen myös sitä mieltä, että Hamas on kammottava järjestö. Mutta minusta olisi syytä miettiä myös sitä, miten olisi käynyt jos palestiinalaiset olisiva heittäneet samanlaisia kommentteja israelista. Jotenkin minusta vain tuntuu siltä, että jos murhaa kohdistetaan israelilaisiin kyseessä ovat "siviiliuhrit" ja jos palestiinalaisiin, puhutaan mieluummn "oheistappioista". Sillä seuraavanlainen tilanne oikeuttaisi Israelin toimet;

"Israel has killed more than 30 Palestinians, including four children and a baby, in the past two days amid a dramatic escalation of the cross-border war. Palestinians have fired close to 130 rockets in the same period, killing one man on an Israeli campus."

Eli vaikka tavoiteltu vihollinen olisikin ehkä oikea, keinot ja ennen kaikkea maalitaulut ovat väärät. Mutta toisaalta: Jumala ei näytä välittäneen niistä kuolleista palestiinalaisista kuitenkaan. Meidän turvassa olevien länsimaalaisten kannattaakin siksi nostaa kolme hurraahuutoa Vilnaille!
Olkaamme kuten kunnon kristityt ja ottakaamme oppia niistä hurskaista ihmisistä, jotka

"olivat ylistäneet Herraa aina kun tuli sana vihollisten tappiosta. Sitten ylistysvirsien välillä olikin ollut aikaa rukoilla sodan puolesta"

Onneksi monet uskovaisetkin kuitenkin rukoilevat enimmäkseen rauhan puolesta. Heistä voisimme kaikki ottaa enemmänkin mallia.

Ei kommentteja: