tiistai 4. maaliskuuta 2008

Pakko tästä on kirjoitella.

Tämä on ollut minusta lähiaikojen erikoisin metelöinnin aihe. Kaikki ovat kirjoittaneet tästä paljon, ja ollakseni rehellinen, minua hieman hävettää ruotia tätä aihetta vakavasti. No, siispä en ruodi sitä vakavasti!

Kyseessä on tietysti se, saako Marsalkka Mannerheimistä tehdä nukkeanimaatiota, jossa tämä on homo.

Kaikkien mukaan Marsalkka ei saa sanoa homoseksuaaliksi. Lillqvist on saanut animaatiosta, jopa tappouhkauksia. (Ehkä me olemme täällä länsimaissa lähempänä muslimiterroristeja kuin haluaisimme uskoa.) Myös Kenraali (ja "kansa"?) ovat raivoissaan, ikään kuin juuri heidän kunniaansa olisi jotenkin loukattu. (Erikoista, minä kun olen luullut, että ei "nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä". Käsittääkseni loukkaus, jos sellaista voidaan sanoa tapahtuneen, on kohdistunut kuitenkin nimenomaan Mannerheimiin. Jos joku haukkuu jotakuta muuta Riihimäkeläistä kuin minua vaikkapa nakkikioskijonossa tai lehden yleisöosastolla homoksi, en minäkään voi siitä loukkaantua kovin valtavasti ja valittaa että "minua loukkasit".) Jukka Hankamäen mielestä tässä loukataan koko homouden kirjoa. Minusta kyllä hieman tuntuu, että Hankamäki yleistää, tässähän väitetään jotain Marsalkka Mannerheimistä, ei homoista kansanryhmänä. Toisaalta Hankamäellä näyttää olevan pointtia siinä, että voidaan aina kysyä, miksi jonkun väittäminen homoksi on loukkaavaa. Vai onko kaikki loukkaavaa jos se on epätotta? Onko loukkaus, jos joku tulee minulle sanomaan, että "hoi, sinä kristitty!" (No, itse asiassa saattaisinkin loukkaantua tuosta. Mutta tämä voi toisaalta johtua myös asenteistani, eikä siitä voidaanko lausuntoa pitää "yleisesti herjaavana".)

Hikipediassa vitsaillaan "marskinpilkkalailla", ja sillä kuinka eduskunnassa luulisi olevan muutakin tekemistä. Heilläkin on pointtia, koska minustakin tuntuu, että eduskunta on lakien säätämisen sijasta höpissyt suunnilleen siitä kuinka naisia ei saa vokotella. Kuritushuone taas rinnastaa tapaukset Kuroseen ja Muhammad -pilakuviin. Ehkä tälläinen farssi on jotenkin tyypillistä ajallemme ja kulttuurillemme..

PS: Tämä oli 666 blogiviestini. Tämän viestin lukeminen saattaa siis aiheuttaa sitä, että alkaa kiveämään polkua Helvettiin hyvillä ajatuksillaan!

3 kommenttia:

peeÄR - mies kirjoitti...

kommentoisin, mutten viitti, kun ei edellinenkään läpäissyt sensuuria!

peeÄR - mies kirjoitti...

niin, etten viitti kommentoida, kun täällä kommenttini eivät läpäise sensuuria - niin isosta herrasta on näköjään kyse!

paahtoleipä kirjoitti...

Kyl mää mielestäni sen julkaisin. Olen kai blogin historian aikana poistanut ainoastaan pari viestiä;

Toki yhden lukuisia kertoja, se tosin liittyi käännykällä lähettämisen häiriöön, se viesti siis lähti vah. kymmeniä kertoja, vain 1 sitten jäi blogiin.

Sitten oli muistaakseni jokin asiattomuus.

Viivettä toki voi olla, valvonta on syystä pois. Olen valmistautunut toki myös siihen mahdollisuuteen, että jos saa "leiman", sitten saa.

Sinä et käsittääksesi vielä ole sillä. Joten toivon Teille kärsivällisyyttä, ja pienempää vinomielisyyttä.