torstai 6. maaliskuuta 2008

Fumble!

Minun elämässäni on ollut henkilö, jonka aateseuraajaksi minun pitäisi nimetä itsensä. Ei, se ei ole Richard Dawkins. Eikä Marsalkka Mannerheim, aikansa metroseksuaali. Se ei ole myöskään Rölli, ei Markus Kajo tai muukaan. Hän on vaikuttanut elämääni, ajattelutapaani ja vapaa -ajankulutukseeni suunnilleen yhtä paljon, kuin uskovaisen tehokäännyttäjän elämään on vaikuttanut kuollut mies nimeltä Jeesus. Etenkin hänen vaikutuksensa tuottamaani kassavirtaan on ollut suurempi, kuin kenelläkään muulla olennolla, olipa hän luonteeltaan elävä, kuollut, kuviteltu, fyysinen tai yliluonnollinen. Myös epäkuolleet ja Elvis Presley sekä avaruusolennot on laskettu mukaan.

Vaikuttavaa?

Ikäväkseni minun on todettava, että nyt hän on kuollut. Hänen nimensä oli Gary Gygax. Hän on DD:n luoja.

Gary oli vasta 69 vuotta nuori, ei siis edes tuhansia vuosia vanha. Haltijat tunnetusti kuolevat muutoin vain joko suruun tai taisteluun, joten voimme päätellä että kyseessä oli jonkinlainen fumble.

Joku on siis heittänyt johonkin kriittisiin saving throwiin 1:sen. Olen aivan varma, että syynä ei voi olla roolipelaajien nörttimäinen elämäntapa. Sillä vain pahat kielet sanovat että harrastus jossa leikitään ja pelataan kuvitteellista elämää olisi mitä mainioimmin pätevä ja kiinnostava harrastus lähinnä vain niille, joilla sitä ei ole omasta takaa.

Ei kommentteja: