maanantai 14. toukokuuta 2007

Vähemmistö ; Turpa kiinni!

Amerikoissa oli kummallinen oikeusjuttu, jossa käsiteltiin sitä kuinka Nicole Smalkowski potkittiin koulun urheiluporukasta koska hän ei osallistunut tiimin joukkorukouksiin. Koulun pomot valehtelivat syyksi muuta ja poliisit ja oikeudenkäyntikään eivät olleet ihan tasapuolisia. No, onneksi kaikki päättyi kuitenkin hyvin.

Luonnollisesti ateistit, esimerkiksi Myers on kirjoitelleet erinäköisiä blogiviestejä tästä tapauksesta.

Jos vastaavaa tehtäisiin uskovaisille, kyseessä olisi tietenkin "vaino". Mutta mitä onkaan tapahtunut nyt, kun tapahtuman kohteena ei ole uskovaiset vaan ateisti? Reiluuden ja tasapuolisuuden nimeen puhuvista uskovaisista, joiden elämässä "vainon vastustaminen" ja "vainoajien, kuten evoluutikoiden" pahuuden osoittaminen on niin hemmetin tärkeää, voisi siksi odottaa tukevan ateistia ja esittävän valitteluja ja vastaavanlaisia syyttäviä kommentteja ateistin epäreilusta kohtelusta. Niinhän sitä sanotaan että

"Rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi"
~Matt 19:19 ; 3 Moos 19:18 ; Matt 22:39 ; Mark 12:31 ; Luuk 10:27 ; Room 13:9 ; Gal 5:14 ; Jaak 2:8


Mutta odotamme väärin. Ilmeisesti uskovaisten Raamatussa lause jatkuu "ja vihaa kaikkia muita". John Stossel nimittäin nosti pöydälle sitä miten ateistit ovat vähemmistö ja että Amerikka on kristitty valtio. Tämä argumentti täytyykin ottaa kääntäen esiin heti jos esimerkiksi fundamentalistivähemmistöt Suomessa alkavat valittaa sitä miten heitä kohdellaan epäreilusti.

Suomihan on sangen sekulaari maa, jossa kristilliset fundamentalistit ovat äärivähemmistö. Ja uskovaisen Ja kun uskovaisten ohjeena on:

"Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille."
~Matt. 7:12

Ja uskovainen Stossel on meitä nyt valistanut esimerkillään miten he haluaisivat heille tehtäväksi ; Tämän mukaan siis toimimme, haluammehan kaikki ilahduttaa uskovaisia ystäviämme tekemällä heille kuten he haluavat heille tehtävän.

Ei kommentteja: