keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Rauni-Leenan puolustus.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde on hihhuli, jonka ura alkoi vuoden 1986 auto -onnettomuudesta, jonka seurauksena hän sai päähänsä tuulilasin lisäksi kaikenlaisia asioita. (Ja kuten jo aikaisemmin kerroinkin, vastaavanlaisia ajattelunkehityskokemuksia on muillakin hihhuleilla.) Hänestä ihmisien aivoihin asetetaan mikrosiruja ja UFOt vierailevat. Kuun takanakin on paksu ilmakehä ja siellä käydään koko ajan. Hän on lennellyt ja nähnyt USA:n sotilasjohdon papereita ja keskustellut kenraalejen kanssa. Kirjoittanut ja myynyt kirjoja. Kaikki tietävät että Rauni-Leenalla on hieman "lepakoita tapulissa" -kuten Esko Valtaojan "Kotona Maailmankaikkeudessa" -kirjassakin ohimennen mainitaan.

Mutta mikä tekee Rauni-Leenan jutuista uskomattomampia kuin pappien vastaavista? Uskovaisten olisi kyettävä perustelemaan tälläiset, ainakin niiden joiden mielestä usko on jotenkin rationaalista; Heidän tulisi kyetä kertomaan miksi usko Nasaretilaisen puusepän jumalallisuuteen, ihmetekoihin ja kuolleista heräämisen on jotenkin rationaalisempaa kuin Norjalaisten aivoimplantit UFOt jaUSA:n sotilasjohdon etämielenhallintalaitteet.

Luukanen-Kilde on kuitenkin vahvoilla, koska hän esittää rajatumpia kykyjä. Tokihan Jumala Raamatussakin kovettaa sydämiä (esimerkiksi ~ 2 Moos. 9:12 ~ 2 Moos. 10:20 ~ 2 Moos. 10:27) eli harrastaa mielenhallintaa. Mutta uskovaiset vain uskovat että näin tapahtuu osaamatta kertoa miten. Rauni-Leena sen sijaan kertoilee avaruusolennoista, Norjalaisista öljynsukeltajista ja mikrosiruista, joita ohjataan satelliitteja apuna käyttäen radioaalloilla. Siis jotain astetta konkreettisempaa.
Luukanen-Kildeen heikkous taas on siinä, että näitä mikrosiruja ei ole löydetty. Ja tietenkin se, että Rauni-Leena aina kutsutaan sinne tapaamisiin niiden USA:n sotilaseliitin kerman kanssa kerran toisensa jälkeen, vaikka muut eivät kerro asiasta ja Rauni-Leena levittää oikein kirjoissa ja kansissa asiaa. (Ilmeisesti aivoimplantit ja etämielenhallinnan salaamaan pyrkivät tahot -ei se hitto vie ainakaan mitään "yleisesti levitettävää tietoa" ole- eivät vainoa Rauni-Leenaa läheskään yhtä paljon kuin tiedemaailma joka laittaa revisionisteja linnaan ja jostain syystä aina löytää kritisoitavaa "Älykkään Suunnittelun" kannattajien jutuista.)

Minusta ainot ero uskon puolesta on siinä että uskonnot ova onnistuneet vakiintumaan. Luukanen-Kilde taas on yksin. Tämän seurauksena uskontoja tukee perinteet, kulttuuri ja jopa verotus. (Joiden seurauksena ihmiset hyväksyvät että papit ovat moraalin asiantuntijoita, ja Rauni-Leena, ateistit ja sotilaskomentajat eivät.) Nämä tuovat vakauden jossa usko säilyy vaikka se olisi ristiriitaista -tai jopa tieteen vastaista. Mutta kun Rauni on yksin, häntä on paljon vaikeampaa uskoa.

Tämähän ei tietenkään tee Luukanen-Kildeen juttuja yhtään vähemmän hihhuleiksi, vaan pikemminkin muistuttaa siitä että aika iso määrä ihmisistä on aivan yhtä paljon hihhuleita, eri tavalla vain.

Ei kommentteja: