torstai 31. toukokuuta 2007

Pannaanko teletappia halvalla?

Jokainen meistä muistaa legendan Aku Ankasta ilman housuja ja eleli naimattomina. Legendaahan se olikin.

Nykyisin vastaavan, joskin todellisen, kohtelun on saanut lastenohjelma "teletapit". Ei sen takia että sarjan katsominen sulattaa aivot ja laskee älykkyysosamäärää pysyvästi: Se kun olisi ollut oikea ja todellinen asia. Ei, tarkkailun alle täytyi laittaa käsilaukkuinen Tiivi - Taavi. Koska tämä on homo.

Jutun pisti juuri vireille Puolalainen Eva Sowinska (toivottavasti lausutaan "sovinsti" tai sinne päin, vaikka nainen onkin.) Sowinskan lähestymistavalle onkin jo ehtinyt syntyä pitkät perinteet: Äskettäin kuukahtanut Jerry Falwell kun julkaisi jo 1999 National Liberty Journal -lehdessä ensimmäisenä ajatuksen. Suomessa Sulo Aittoniemi pisti liikekannalle.
Nyt teletapit vapautettiin syytteistään.

Itseäni ihmetyttää noissa puheissa se, että entä sitten vaikka olisi homo. Homoseksuaalisuuden esittäminen neutraalissa valossa tai positiivisessa hahmossa ei voi suoraan olla paha asia -paitsi uskovaisista- Ja itse ainakaan kun en kykene yhdistämään teletappeihin minkäänlaista erotiikkaa. Jos perusteluksi tulee se että teletappien seurauksena joku voi vaikka ruveta homoksi tai olla kipinä joka avaa kaapin oven muutoin, niin so what? Ai, ei tunnu uskovaisten vinkkelissä kivalta, joten on tehtävä laittomaksi? No minun maailmankuvassani uskovaisten käännytys on suunnilleen pahuudessaan pahoinpitelystä seuraava alaspäin, joten nyt sitten julistus on kiellettävä. Muistakaa toki että Suomi on sekulaari maa, jossa julistajahihhulit ovat vähemmistössä. Jos voimme jyrätä homovähemmistön ja pyrkiä rajoittamaan tämän kokoa ja suosiota ja positiivista imagoa minimiin, niin mikä muka estäisi?

Mutta jotta tilanne etenisi tasapuolisesti, niin seuraavaksi täytyy ottaa vakavan tutkinnan alle sarjakuvat joissa esiintyy miehiä trikoissa, unohtamatta tietysti Mikin ja Hessun suhteiden piilotettuja homoseksuaalisia piirteitä; Kenties Akuunkin tulisi palata, tällä kertaa oikeasti.

Ei kommentteja: