lauantai 5. toukokuuta 2007

Puhelinmyyjät vs. hihhulit

Puhelinmyyjät soittavat ihmisille kotiin. Moni kokee tämän häiritsevänä. Tämän puolesta todistaa muun muassa aina niin iloisen riemurasian puhelinmyyjille vastaamisohje. Hihhulit ovat tavalliselle ihmiselle jotakuinkin vastaava asia. Tuntematon ihminen tulee ja vaatii keskustelua ja aikaa. Ja kumpikin yrittää taivuttaa ihmisen johonkin haluamaansa lopputulokseen. Miksi antipuhelinmyyntisivustoja sitten on vähemmän kuin hihhulienvastustamissivuja?

1: Puhelinmyyjistä pääsee eroon, ihminen voi esimerkiksi ottaa salaisen puhelinnumeron ja erikseen soittaa ja Suomen suoramarkkinointiliiton Robinson -palvelusta saa vähennettyä soittopainetta huomattavasti. Hihhuleille ei voi tehdä vastaavia.
2: Puhelimen voi aina lyödä korvaan ja sulkea. Hihhulit sen sijaan partioivat kaduilla. Niiden tinttaaminen hiljaiseksi ei lain tarjoamin keinoin onnistu vastaavasti.
3: Puhelinmyyjät edes yrittävät olla kohteliaita. Hihhulit sen sijaan tyypillisesti kertovat että sinä elät väärin ja huonosti, jos olet eri mieltä "et ymmärrä elämän peruskysymystä". Et siis osaa edes elää. Tämä on haukkumista ja vinoilua, parhaimmillaan se on lipevän sokerikuorrutettua moittimista. Hihhulit siis ovat parhaimmillaan sitä mitä turhautunut puhelinmyyjä pahimmillaan.
4: Puhelinmyyjä soittaa yleensä vain kerran. Jos tilaat tuotteen, pääset puhelinmyyjistä eroon. Jos sen sijaan hihhulin kohdalla "tilaat tuotteen" päädyt hihhulien kerhoon, jossa hihhuleita on laumoittain. Sinun mahdollisesti jopa oletetaan hihhuloituvan itse. Se on sama kuin puhelinmyyjä joka soittaisi ihmisille että "hei, tule meille soittamaan, tavoitteenamme on rekrytoida puhelinmyyjiä puhelinkampanjaamme jolla rekrytoidaan puhelinmyyjiä. Suostuttele pari, niin pääset osaajayhteisöömme, eli saat soittaa meidän yhteistiloistamme ihmisille ja rekrytoida heitä puhelinmyyjiksi."
5: Puhelinmyyjät sentään myyvät jotain jonka konkreettisuudesta kaikki ovat yksimielisiä. Kun tilaat "Seiskan", tiedät mitä saat, eikä kukaan kyseenalaista sitä että "Seiska" ei olisi olemassa ja että et sitä saisi. Uskontojen kanssa tilanne on kuitenkin toinen. Moni epäilee että "tuotetta ei edes ole, on vain pelkkää myyntiä." Kukaan ei kerro saaneensa pääpalkintoa, ikuista elämää, niin että se olisi konkreettista. Moni toki väittää saaneensa ikuisen elämän, mutta toistaiseksi he eivät ole konkreettisesti osoittautuneet yhtään vähemmän kuolevaisiksi kuin muutkaan ihmiset.

Ei kommentteja: