perjantai 18. toukokuuta 2007

FASISTEJA!

Eero Kavasto on esittänyt kannanottonsa, jossa hän syyttää (evlut)kirkkoa fasismista.

Aiheena on siis vanha kunnon naispappeuskiista, eli "tasa -arvohöpötys", kuten Kavasto asiaa asiallisesti -ja hahhah niin hauskasti- ilmaisee.

Lehtiartikkeli päättyy Kavaston pohdintaan:

"Konformistit eivät siedä non-konformisteja eli samanmieliset eivät siedä eri mieltä olevia. Kirkossa näyttää käyvän juuri näin. Fasismi verhoutuu tässä tapauksessa sinänsä kauniin naamion taakse ja siten oikeutetaan valittu tie muka ainoana oikeana. Onko tämä muuta kuin fasismia"

Tilanteen tekee hieman ongelmalliseksi se, että syyttäessään "konformisteja" "nonkonformistit" (jotka määrittelevät itsensä vain "jonkin puutteen kautta" -josta ateisteja syytetään) osuvat kuvausessaan myös itseensä; He kun eivät ole tulleet tunnetuiksi suvaitsevaisuudestaan naispappeja kohtaan, pikemminkin päinvastoin. Lisäksi meille tullut tutuksi paitsi se että natsiksi ja fasistiksi syyttely on kokenut valtavan inflaation; Lähes kaikkea syytetään fasistiseksi ja natsistiseksi (tämän takaa Godwinin laki), vaikka vain harva asioista on oikeasti vakavuusasteella samalla tasolla. (Minusta natsismille ja fasismille pärjävät tässä kyseenalaisessa kisassa ainoastaan "pääsääntöisesti kaikki" kommunistiset maat ja vastaavat, sekä kristinusko.) Tässä ei kuitenkaan ole mitään uutta. Toista on helppo haukkua kun ei yhtään katso miten kuvaus sopii itseen vaan riittää että saa toisen näkymään huonossa valossa ; Naispappien vastustajilla on kaduntallaajan -ainakin minun- silmissä jo valmiiksi "huono imago", joka tuskin enää synkkenee, joten toisen tiputtaminen lähemmäs on käytännössä toimiva ratkaisu.

Minua kuitenkin ihimetyttöö eniten se, miten tämä kuvaus muka mitenkään eroaa minkään uskonnollisen toiminnan periaatteista. Ainahan jokaikinen uskonto väittää edustavansa kaikenlaista "moraalista, hyvää...", ja tällä he sitten oikeuttavat sitä että he ovat valittu ainoa oikea tie. Ja vääräuskoisille käy kalpaten. Jos esimerkki ei ole muuta kuin fasismia, niin mitä muuta koko uskonto systeeminä on kuin fasismia?

Kun siis kadulla törmäämme ihmiseen joka herjaa sinua pahaksi, kertoo että olet orja joka tulee vapauttaa, vaikka väkisin; He haluavat vaihtaa kahleesi; Koska heihin sopii täydellisesti Kavaston oma kuvaus fasisteista, niin auttaako katujulistaja itse asiassa toteuttamaan rikosta ihmisyyttä vastaan?

Minusta ei : Minusta tuntuu vain siltä, että Kavasto luokittelee fasistiksi hieman liian keveillä perusteella.

Ei kommentteja: