keskiviikko 16. toukokuuta 2007

Satunnaisia lainauksia, osa II

Sitaatit ovat kaikki samalta suurtiedemieheltä, aikamme legendalta, William Dembskiltä. Selailin pintapuolisesti läpi mitä hän on sanonut kirjoissaan. Näin mukaan ei ole lipsahtanut mitään hänen oman henkilökohtaisen elämänsä elementtejä; Hänen kirjathan eivät opeta henkilökohtaisia mielipiteitä vaan tiedettä, ja joihinkin henkilökohtaisiin kirjeisiin pastoreille saattaa ehkä jotain henkilökohtaistakin mennä. Näin on varmistettu että sitaatit ovat maailmankuvista puhdistettuja.

"Any view of the scene that leaves Christ out the picture must be seen as a fundamentally deficient ... The conseptual soundness of a scientific theory cannot maintain apart from Christ."
~Intelligent Design: The Bridge Between Science and Theology

""Intentionality Problem - What was the intention of the designer
in producing a given designed object?" and the "Identity Problem - Who or what is the designer?" are not "legitimate questions of science" at all!"
~No Free Lunch

"Intelligent Design is not an evangelical Christian thing, or a generally theistic thing ... Intelligent design is an emerging scientific research program. Design Theorists attemp to demonstrate its merits fair and square in scientific world - without appealing to religious authority"
~Design Revolution

"Out pop purpose, intelligence, and design from a process that started with no purpose, intelligence, or design. This is magic."
~No Free Lunch

Minulle jäi sellainen kuva että lausumat ovat keskenään hieman yhteensopimattomia ; Totuus on ehkä tuolla ulkona, mutta ID:n sisällöstä ei saa selvää lukemalla ID -läisten kirjallisuutta.. Eli jos tiedettä ei ole Kristuksen ulkopuolella ja ID ei onnistu olemaan edes teistinen, onko se enää tiedettä? Ja jos se on tiedettä joka ei ikinä vetoa kristillisiin auktoriteetteihin, miksi koko maininta Jeesuskristuksesta ylipäätään on kirjassa, jonka tarkoitus ei ole julistaa vaan pelkästään siististi ja järkähtämättömän tieteellisesti käsitellä eiuskonnollista ID -teoriaa? Kommentoimalla ristiin onnistutaan ainoastaan hämärtämään sitä mitä ID oikeasti on.

Voimme miettiä minkälaisia hajaannuksia asiassa onkaan, kun alan johtava sisällöntuottaja on noin epäselvä tälläisessäkin asiassa.

Ei kommentteja: