perjantai 18. toukokuuta 2007

Pikkuhöpö

Aina niin luotettavan ja asiallisen IltaLehden tämän päivän numerossa on "hullu maailma" -uutinen, jossa kerrotaan miten Hong Kongin siveellisyyttä, muun muassa televisiossa, valvova virallinen elin, TELA, on saanut ihmisiltä valituksia siitä kuinka Raamatussa on epäsopivaa käytöstä, rasismia jne. Yksi syytteistä on juttu, joka kuitenkin yllätti jopa minut.

"kannibalismista"

Muutoinhan uutinen olisi vaikuttanutkin aivan liian järkeenkäyvältä höpöuutissivulle.

3 kommenttia:

M kirjoitti...

http://skepticsannotatedbible.com/says_about/cannibalism.html
Nitäs se raamattu sanokaan?
:D

http://msieta.blogspot.com/

paahtoleipä kirjoitti...

Käsittääkseni aika monet noista on kontekstissaan enemmän kauhistelua mallia "syövät lapsiaan jotka syövät meitä"..

Mutta toisaalta: Mitä tahansa voidaan luultavasti perustella Raamatulla. Etenkin, jos asiat kuvataan joko "konkreettisekti" tai "kirjaimelliseksi" tai "sarkastiseksi kauhisteluksi"(kuten tuon kannibalismin voi tulkita, mutta jos tulkitseekin kirjaimellisen mukaan...) aina tilanteen ja oman korvasyyhyn mukaan. (Tosin, sama oikeus on nyt meillä ateisteilla. Kjäh Kjäh.)

paahtoleipä kirjoitti...

Niin. Tosin Raamatussa silti puhutaan kannibalismista, hyväksyi tai ei.. Tosin natsismissa ja muissakin ainakin minusta ongelma on siinä että R sanassa tekstit on siten että voidaan hyvinkin katsoa että tukevat niitä .. (Perustellaanhan sillä yhä nykyäänkin homovainoja; Ei sillä että itseä haittaisi. Heteroseksuaali mies. Luulisi Ted Haggardia ärsyttävän enemmän..)

Ehkä höpöjuttu sittenkin oli "vähemmän höpö" kuin luulin.