perjantai 25. toukokuuta 2007

Mikroälyä, EI makroälyä!

Me kaikki varmasti olemme kuulleet miten luonnossa ei tapahdu "makroevoluutiota" vaan että on havaittu pelkkää "mikroevoluutiota". Makroevoluutio on milloin toisistaan eri lähtökohdista olevien risteytymistä, milloin epäsuorien risteymien, milloin uusien elinten ja milloin Ernst Mayrin quoteja (jolloin kyseessä lajiutuminen).

Tyypillinen strategiahan on ensin vaatia todisteita evoluutiosta. Jos todiste löytyy se on mikroevoluutiota, jota havaitaan. Ja muut sitten luokitellaan tilanteen mukaan "makroksi". Ihmisen kohdalla mikroksi luokittuminen tosin on paljon vaikeampaa kuin kasvien saaminen mikroksi..

En suinkaan ole kritisoimassa tätä näkemystä. Se olisi tavallista ja niin tylsää. Tämä oli pelkkä alustus.

Mitä jos tehtäisiinkin niin, että jaettaisiin kreationisteilta kysymättä heidän älynsä (älykkään suunnittelijan älyn ~ 'intelligency of intelligent designer') "mikroälyyn" ja "makroälyyn" ja määrittelisimme nämä miten haluaisimme ja aina tilanteen mukaan. He itse ovat tehneet vastaavan evojen termeille, joten miksi emme mekin saisi niin tehdä?

Esimerkiksi määritelmissämme mikroäly tarkoittaa ihmisten ja eläinten älyä, joka sijoittuu aina maapallolle. Makroäly taas tarkoittaa maan ulkopuolista, ei eläimen tai ihmisen aivossa tuottunutta älyä. Eikä tämä "makroäly ole vain mikroälyä isompana koska koskaan ei ole nähty kuinka mikroäly kasautuisi makroälyksi". Emmekä koskaan ole havainneet makroälyä vaan aina mikroälyä. Piste.

Jos he väittävät että "vain äly voi tuottaa jotain" niin silloin vaadimme todisteita. Nämä todisteet ovat luonnollisesti aina "mikroälyä", eivätkä ikinä koskaan mitenkään "makroälyä". Ja kun "makroevoluutiokin on paskaa kun sitä ei olla havaittu kuin filosofian, naturalismin ja evo -oletusten kautta" On luonnollista että "mikroäly ei todista makroälyä, koska makroäly yhdistetään mikroälyyn jollain filosofisilla analogioilla ja älyoletusten -ja jossain tapauksissa teologisten Jumalien ja Raamatun olettamisten- kautta."

Esimerkiksi väitettyyn ihmeeseen vedotessaan uskovaiset sanovat että "vaikuttaa älyltä koska siinä on samanlaisia piirteitä kuin ihmisten toimissa ja rakennelmissa kuten taskukelloissa" -tai sitten ihmeilmiö on tapahtunut tavalla ja suorittajalla ja prosessilla jota ei ole suoraan havaittu ja toistettu labrassa -kuten ei makroevoluutiotakaan kuulemma ole suoraan itse havaittu ja toistettu labrassa, jolloin sen "makroälyksi" väittäminen onkin pelkkää "älyolettelua".

Tottakai tämä olisi typerää ja täyttä hevonpaskaa : Mutta So what? - Ihan vastaavaahan hihhulitkin harjoittavat!

Ei kommentteja: