torstai 10. toukokuuta 2007

Takyonit ja anti -age lapsen tasolle.

Respectful Insolence -blogissa nimimerkki Orac esitteli jonkun ylihihhulin esittämän nuorennushoidon, joka perustuu "Takyonejen antientrooppiseen vaikutukseen ja Ki -energiaan". He sanovat esimerkiksi:

"When it comes to slowing down the aging process, as well as healing the body from ailments, and maintaining a healthy metabolism, new physics and ancient oriental medicine agree on a common solution: tapping into the unlimited Tachyon, or "life force" field".

Siis täydellisen New-Agetyyppistä tavaraa, jossa vanha itämainen (taika)usko esitetään sellaisilla modernin tieteellisillä termeillä, että tavallinen ihminen vain huuli pyöreänä ihmettelee argumentin syvällistä viisautta ja vakuuttuu. NOT.

Ongelmana tälläisissä on tietysti se, että ihmisen täytyisi oikeasti osata paljon ja syvällistä fysiikkaa voidakseen kommentoida asiaa. Esimerkiksi tyhjiöenergia ainakin Esko Valtaojan mukaan "syntyy koko ajan tyhjästä", mikä on yllättävää. "Mahdottomaksi" en siksi voi suoralta kädeltä sanoa -fysiikka yllättää, yleensä. Tietomääräni ei yksinkertaisesti riitä. "En yksinkertaisesti osaa"

Tarkoittaako tämä sitä että minun ja muiden tavisten tulisi vain olla hiljaa ja hyväksyä mystinen nuorentuminen, jota takyonit välittävät? Pitäisikö heidän hyväksyä tämä "vaihtoehtona"? Jos joku esimerkiksi alkaa myymään takyoneihin liittyvää tuotetta parantavana ja esitetyn tasoisin lupauksin mainostaa sitä, niin pitäisikö hänen vain antaa myydä sitä?

Ei tietenkään!

Miksi? Koska voimme luottaa tiedemiesten enemmistön kantaan, he tietävät mikä on tiedettä ja mikä ei. Jos emme voisi luottaa tähän, emme voisi luottaa mihinkään; Emme takyoninuorentajien väitteisiin emmekä kvanttifyysikoihin. Kvanttifyysikoiden koulutus auttaa heitä siten että he kykenevät suodattamaan valheelliset väitteet. Ja "takyonimestarit" luonnollisesti eivät pidä tästä, vaan haluaisivat myydä juttuaan tiedemaailman höpöfiltterin ohi massoille jotka kvanttifysiikasta eivät mitään tiedä. Ja siitä että hihhulit eivät tiedemaailman höpöfiltterille altistumisesta -saati siihen alistumisesta- pidä, voin minäkin tehdä taviksena omia johtopäätöksiäni .. Ilman että minulla olisi syvällistä tietoa ja kumousdataa kvanttifysiikasta, päättelen että haluttomuus osallistua kriittiseen kokeilemiseen, koetteluun ja testaukseen johtuu siitä että juttu on vain uskontoa, joka on vain verhottu hienoihin tieteelliseltä kuulostaviin sanoihin. Eli huuhaata.

Näkemys korostuu jos sitä kun joku asettaa "takyonimestarien homeopaattisen veden" kriittisen kokeilemisen koettelun, testauksen ja kriittisyyden alle kutsutaan "takyonimestarien" puolella "vainoksi" ja "syrjimiseksi".

Ja koska me tajuamme että olisi erittäin "rajoittunutta" väittää että jonkin uskonnon esittäminen tieteen termeillä olisi jotenkin automaattisesti parempi kuin toisen uskonnon, tajuamme että sillä onko kyseessä itämainen usko vai kristinusko, ei ole merkitystä. Samalla tavoin samoista syin tuomitaan.

Ei kommentteja: