keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Väkivallalla kasvattaminen.

On vaikeaa viettää kaupungilla yhtäkään viikonloppua, ilman että joku hihhuli työntäisi nenän alle lappusen. Jaetut tekstit ovat aina syyllistäviä ja uhkailevia; Sisällölle tärkeää on että
"Vielä et ole helvetissä, mutta kun Jeesus tulee mahdollisesti jo huomenna, niin sitten olet ikuisesti, eikä Helvettiin kerran joutunut enää pelastu".
Helvetissä oloa kuvaillaan koko ruumiin kattavana palamisena. Ja näillä kielikuvin uskovaiset luonnollisesti uhkailevat lapsiaankin. Tämän oikeati tietävät aivan kaikki. Eikä kukaan oikeasti tee asialle mitään, moni pitää sitä hyväksyttävänäkin; avannosta varoittamisena.

Ja tästä pääsemme siihen mikä hihhuleissa on outoa ja miten he ovat jälleen tasa -arvoisempia kuin muut:

Kuluttajaviranomaiset reagoivat mainontaan, jotka katsotaan lasten ja nuorten painostamiseksi ja hyväksikäytöksi. Lapsen ruumiillinen kuritus on myös lailla kielletty, joten koivuniemen herrakin on kielletty. (vaikka Raamattu siihen kehottaakin, esim Snl. 13:24.). Lasten käyttäminen mainoksissa on rajoitettua. Peleihin ja televisio -ohjelmiin laitetaan valtion elokuvatarkastamon määräyksestä ikärajoja, jotta lapsi ei joutuisi kohtaamaan "väkivallan kuvastoa", joka ajaisi hänen toimintaansa. Eikä näissä ikärajoissa huomioida mitenkään sitä "mihin suuntaan väkivalta ohjaa";
Wolfenstein 3D -pelissä ammuttiin natseja, mutta sen ikäraja ei alentunut piiruakaan tämän vuoksi.

Tähän verratessa on erikoista että uskovaisten kuitenkin sallitaan käyttävän "väkivallan kuvastoa" toistuvasti. Muualla se on henkistä väkivaltaa ja vaarallista mutta uskovaisten toimissa se on niin oikein; Ilmeisesti siksi että he katsovat että uskova ei pahaan kykene.
Eikä tämä hihhulien erikoislupa edes rajoitu oman kodin piiriin; Lappuhihhulit saavat työntää alaikäistenkin kouriin materiaalia, jossa on joskus tekstin ohella jopa kuvia liekeissä paistuvista ihmisistä sekä hirviöistä ja perkeleistä.

Ei kommentteja: