sunnuntai 24. kesäkuuta 2007

Miten uskovaiset hyväksyvät älykkään suunnittelun?

Älykäs Suunnittelu on oppi, jonka mukaan eliöt tms. "jokin" maassa/jossain on jonkun Suunnittelijan tekemää. Olennaista on, että se ei avoimesti ota kantaa mikä Jumala on kyseessä tai mitkä tämän tavoitteet ovat.

Tämä tarkoittaa sitä, että se asettaa UFOhihhulit, joiden kanta on "Älykästä Suunnittelua ateisteille" yhtä hyviksi ja päteviksi kuin kristinuskonkin. Hihhuliuskikset ovat kuitenkin näyttäneet ottaneen ÄS:n omakseen. He kannattavat sitä täysin riennoin - vaikka ÄS sisältää sitä samaa tavaraa, mitä kreationismi aikaisemmin on tuottanut - mutta ilman että se varsinaisesti ottaa kantaa mihinkään; Uskovaisen kannalta ÄS tarjoaa vähemmän kuin perinteinen kreationismi: ÄS kun voi hyväksyä vanhan maan ja jopa yhteisen kantamuodon -ja kuten raelilaiset näyttivät, myös olla kaiken lisäksi ateisteja.

kreationismi - Raamattu - tulvageologia - baraminologia - ajoitusmenetelmäkritiikki - Jumala - Jeesus - Pyhä Henki - Pelastus - Jumalan Tarkoituksen Tunteminen ja Seuraaminen = Älykäs Suunnittelu

Ilmeisesti hihhulit vihaavat evoluutiota niin paljon, että ovat valmiit suuriinkin myönnytyksiin saadakseen kritisoida näitä. Pahin pohjasakka ei siis ole ateistit tai vääräuskoset tai pakanat. Ne voidaan vielä hyväksyä. Mutta evoluutikot tuntuvat olevan pahinta mahdollista ainesta. Sinänsä erikoista, että tieteellinen teoria, jota Raamattu ei edes mainitse, on noussut suurimmaksi pahan aiheuttajaksi Raamatun niin tuomitseman pakanauskon (2. Moos 20:3) -ja jopa noituuden (2. Moos 22:18) - ylitse.

Tai sitten tuo näkemys on vain pintaa, joka halutaan pitää jotta saataisiin mahdollisuuksia Kristittyjen Amerikkalaisten haluamille poliittisille tavoitteille, ja että kaikki - myös hihhulit itse - tietävät että kaikki puheet jostain "kristuksen vaihtoehdosta" ovat vain keino näiden saavuttamiseksi, eikä niitä siksi tule ottaa vakavasti ; Mutta tämä tuntuisi ainakin minusta valehtelulta.

Ei kommentteja: